Нові санкції ЄС проти росії націлені на «Сбербанк» та поставки нафти, – голова Єврокомісії

983 0
Також вона захистила Німеччину у контексті звинувачень, нібито уряд країни гальмує запровадження обмежень щодо рф.
Фото: БГНЕС

Фото: БГНЕС

Новий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії буде націлений на «Сбербанк» і поставки нафти. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє «Україннська правда» з посиланням на іноземні ЗМІ.

Читайте також: ЄС запровади ембарго на вугілля з рф і зачинив свої порти та дороги

«Ми вивчаємо російський банківський сектор, особливо «Сбербанк», на частку якого припадає 37% цього сектора. І, звісно, питання, пов'язані з енергетикою», – сказала вона.

Фон дер Ляєн також повідомила, що ЄС працює над «розумними механізмами», аби поставки нафти також можна було включити в наступні санкції. За її словами, пріоритетом санкцій є «скорочення доходів Путіна».

Голова Єврокомісії також захистила уряд Німеччини щодо звинувачень, що він гальмує запровадження обмежень щодо РФ. Вона зауважила, що Німеччина погодилася на всі п'ять запропонованих ЄС пакетів санкцій протягом 48 годин.

Ніколи ще Євросоюз «не діяв так згуртовано, рішуче та енергійно, як зараз», і Берлін зіграв у цьому свою роль, вважає політикиня.

Читайте також: «Питання в тому, коли». Німеччина готова підтримати нафтове ембарго росії

Фон дер Ляєн припустила, що запроваджені щодо Москви каральні заходи вже дають ефект, і «санкції з кожним тижнем дедалі глибше проникають у російську економіку».

Нагадаємо, що наразі Єврокомісія ще не встановила терміни, коли буде представлено проєкт нафтового ембарго росії. Вважається, що вони будуть оприлюднені після другого туру голосування на президентських виборах у Франції, що відбудеться 24 квітня.

Нагадаємо, що 7 квітня, після оприлюднених кадрів з Бучі, Єврооюз схавалив п'ятий пакет санкцій проти рф, що включає заборону на російське вугілля, вхід російських суден у порти та транспортну блокаду. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!