Нові субсидії на оплату комунальних послуг: 7 особливостей

4940 0
Відтепер мешканці Львова можуть отримати субсидії за спрощеними умовами. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

1. Як розповів в.о. начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин, людина повинна подати лише 2 документи – заяву і декларацію. Буде спрощена форма заяви та декларації – лише на 1 сторінку.

2. Якщо раніше термін дії субсидії становив півроку, то тепер – 12 місяців. Також субсидія автоматично продовжуватиметься, тобто відбуватиметься перерахунок  субсидії на наступний термін. Людині вже не треба буде звертатися ще один раз.

3. Зняті деякі обмеження, які були в попередні роки: обмеження щодо майнового стану (окрім одноразової покупки понад 50 тисяч гривень), щодо осіб працездатного віку, які не працюють і не зареєстровані в Центрі зайнятості, також щодо здачі в найм житлових приміщень. Це основні моменти, які стосуються нового спрощеного порядку.

Читайте також: Нові тарифи: з 1 квітня подорожчали газ, електрика й тепло

4. З 1 травня ті, хто орендує житло, будуть мати право на отримання житлової субсидії, але за умови, що в них буде укладений договір з власником житлового приміщення.

5. Важливо, щоб мешканці правильно заповнювали декларації, адже якщо неправильно задекларують доходи за минулий рік, то людина буде повертати подвійну суму наданої їй субсидії. Тому це дуже важливо.

6. Постановою Кабінету міністрів №409 від 6 серпня 2014 року затверджені соціальні нормативи на житлово-комунальні послуги, згідно з якими буде призначатися субсидія. Якщо мешканці не використають призначену субсидію, субсидія буде залишатися на їхніх особових рахунках і буде зараховуватися як обов’язкова частка їхнього платежу чи перераховуватися на наступні періоди.

Читайте також: Як вирахувати розмір субсидії онлайн?

7. З 1 травня передбачено, що одинокі непрацездатні громадяни за рішенням комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов зможуть отримати на збільшену норму житла, пояснила заступник начальника відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат Галина Луць.

Станом на сьогодні, у Львові 18 тисяч сімей отримує житлові субсидії. Проте, прогнозують у міськраді, цього року кількість таких сімей може збільшитися, оскільки суттєво спрощена процедура отримання субсидії.

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» по телефону чи в режимі он-лайн та отримати більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

 

Галицький:

тел.:  261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.:  235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.:  295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.:  237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.:  252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.:  254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!