Нові торгові центри в Україні будуватимуть з душовими та кухнями для працівників

3208 0
Зміни у ДБН також стосуватимуться проектування інших приміщень для персоналу.

Міністерство регіонального розвитку затвердило нові ДБН щодо проектування торгових і торгово-розважальних центрів. Ідеться про те, щоб передбачати в них окремі соціально-побутові приміщення для працівників. Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе у Facebook.

Читайте також: Нові ДБН про безбар'єрний простір запрацюють з 1 квітня

«Щоб забезпечити зручність і комфорт людей, які працюють в торговельних центрах, ми вирішили переглянути норми і прописали вимоги щодо проектування у складі ТЦ і ТРЦ об’єктів сервісного обслуговування для працівників (це приміщення побутового обслуговування, санітарно-гігієнічні кімнати, душові, кімнати для особистих речей, прийому їжі, відпочинку тощо); місць паркування і зупинок авто для працівників; місць паркування і зупинок вантажних автомобілів та автобусів, які обслуговують будівлю (за необхідності)», – розповідає урядовець.

Інфографіка: Мінрегіонбуд

Він додає, що зараз умови розміщення парковок і необхідна кількість машиномісць визначаються згідно з ДБН Б.2.2-12 «Планування і забудова територій». Документ визначає, що не менше 10% місць на парковках передбачені для людей з інвалідністю.

Читайте також: Нові ДБН: чим більше поверхів, тим більша прибудинкова територія

Нові ДБН запрацюють орієнтовно за три місяці після офіційного опубілкування. Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!