Нові вимоги виїзду за кордон для діячів культури та якими у Львові будуть тарифи на воду. Підсумки доби

1225 0
Нині 16 березня та 386 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Chas.News

Фото: Chas.News

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав тричі. Перший раз 09:46, відбій – 11:27, другий – 13:01, відбій – о 13:19 та третій – 15:06, відбій – 15:59. Спостерігалась активність стратегічної авіації в рф та білорусі.

Ситуація на фронті: На Україну навесні та влітку чекають важкі бої. Але союзники зроблять усе можливе, щоб вирішити проблему дефіциту боєприпасів. Представник Міністерства оборони США бригадний генерал Пет Райдер зазначив, що США з початку повномасштабної війни роблять все можливе, щоб задовольнити потреби України, чи то у боєприпасах, ППО, бронетехніці.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Здійснив понад 75 атак на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 19 ударів по районах зосередження ворога. Наші воїни збили Су-25 та 13 БпЛА різного типу. Також уражені пункт управління, 2 радіолокаційних станції, станцію радіоелектронної боротьби та ЗРК на вогневій позиції.

Читайте також: Львівські десантники показали, як знищують вагнерівців біля Бахмута. В результаті успішного вогневого ураження подавили міномет противника.

Ключові події:

1. Кому найбільше довіряють українці. Опитування. За даними дослідження, Володимиру Зеленському довіряють майже 85% респондентів. Телеведучому й волонтеру Сергію Притулі – 65% українців. Раднику голови ОП Михайлу Подоляку – майже 60% опитаних. Майже 58% опитаних довіряють меру Києва Віталію Кличку, а секретарю РНБО Олексію Данілову – майже 55%.

Читайте також: Уряд анонсував нові вимоги для виїзду за кордон діячів культури. Тепер вони мають підтверджувати наявність військового обліку в організації, контракти, а після повернення надавати звіт.

Та: НАБУ завершило розслідувати справу Кіностудії ім. Довженка щодо розкрадання ₴4,4 мільйона. Підставою стали махінації із тендером та подальшими поставками обладнання;

2. Місто обіцяє зберегти історичний простір біля вілли Бачевських у Львові. Власник земельної ділянки хоче збудувати багатоквартирний житловий будинок із паркінгом, утім йому відмовили у містобудівних умовах та обмеженнях.

На цю ж тему: Цього року у Києві планують почати будівництво нової дворівневої розв’язки на Оболоні. Наявний транспортний вузол у пікові години не витримує, унаслідок чого тут постійно утворюються значні затори.

Та: Біля «Арени Львів» хочуть збудувати новий житловий квартал. Що там буде. На верхніх поверхах заплановані 560 квартир, на першому – магазини, супермаркет, на другому – офісні приміщення;

3. Тарифи на воду планують підвищити. Скільки платитимуть львів’яни. 

З 1 квітня 2023 року:

  • водопостачання – 15,17 грн/м3 (без ПДВ);
  • водовідведення – 7,53 грн/м3 (без ПДВ).

З 1 липня 2023 року:

  • водопостачання – 15,74 грн/м3 (без ПДВ);
  • водовідведення – 8,10 грн/м3 (без ПДВ).

Читайте також: На Львівщині почали встановлювати валідатори для е-квитків. Перші 26 пристроїв вже встановлюють на маршрутах Рава-Руського напрямку;

4. Які вакансії на Львівщині є затребуваними та хто може заробляти 50 тисяч грн. «Найбільше пропозицій працевлаштування – 65% – для робітників, 27% – для службовців, і тільки 8% – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. Четвертина всіх вакансій зосереджена на підприємствах переробної промисловості, де середня заробітна плата – 11337 грн», – розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Читайте також: У Львові створили чат-бот для запису до лікарів. Як користуватися. Сервіс складається з шести основних розділів: «Запис на прийом», «Дати зворотній зв’язок», «Вартість послуг», «Замовити дзвінок», «Наші контакти», «Планові візити до лікаря»;

5. Весняні канікули у львівських школах. Коли почнуться та скільки триватимуть. «Орієнтовно весняні канікули припадають на період двох останніх тижнів березня та першого тижня квітня. Кожна школа визначає для себе самостійно. Як зазвичай, канікули триватимуть тиждень», – зазначив керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: «Не хочу, щоб мої діти були безхатьками»: родина з Бородянки намагається відремонтувати зруйновану квартиру. Наразі родина з двома дітками мешкає в літній кухні, яку для тимчасового проживання їм надала односельчанка. Тетяна повернулася в садочок, де працювала до війни. Але нині вся її зарплата йде на те, щоб погасити кредит, узятий на ремонт тепер уже зруйнованої квартири.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!