Нові випадки «Дельти» у Львові та зйомки фільму на вулицях Львова. Головне

1382 0
Зібрали для вас головні новини за минулу добу, щоб ви не пропустили важливого.
Photo by Samuel Ramos on Unsplash

Photo by Samuel Ramos on Unsplash

У Львові стартували зйомки повнометражної драматичної кулінарної комедії «Смак Свободи» у Львові. На час зйомок кілька днів у місті можливе ситуативне перекриття руху для авто та електротранспорту: сьогодні, 9 серпня, до 19.00 год на вулиці Фурманській. Детальніше про сюжет та героїв фільму читайте тут.

Читайте також: У Києві вперше демонструють витинанку з переробленого листя від львівської майстрині

На Львівщині лабораторно підтвердили 7 випадків штаму коронавірусу «Дельта». Двоє людей повернулися з Росії, двоє з Великої Британії, один хворий зі США, а двоє жінок не виїжджали за межі України. Медики радять львів'янам провакцинуватись, дотримуватися соціальної дистанції, не нехтувати масками у приміщеннях, дотримуватисяь правил гігієни, а при найменших проявах ГРЗ залишатися вдома і повідомити про це свого лікаря.

Колективний імунітет на Львівщині запрацює, якщо вакцинувати щодня 12 тисяч людей. Щоб виробився колективний імунітет, потрібно вакцинувати щонайменше 70% населення Львівщини, тобто щепити близько 1 млн 400 тис осіб. Будемо нарощувати темпи і зараз маємо оптимістичну надію, що до осені провакцинуємо 10% населення, а до нового року досягнемо колективного імунітету

Читайте також: На вулиці Нижанківського у Львові з'явився оригінальний мурал. Фото

Україна увійшла у ТОП-20 на Олімпійських іграх Токіо за загальною кількістю нагород з-поміж 206 країн-учасниць. Українські спортсмени вибороли 19 олімпійських медалей (1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових). В Олімпійських іграх у Токіо взяли участь восьмеро спортсменів із Львівщини. У підсумку троє з них вибороли нагороди. Трекова велогонщиця Олена Старікова завоювала срібло, а каратист Станіслав Горуна та львівська борчиня Алла Черкасова привезли до Львова бронзу. Детальніше про перемоги читайте тут.

А ви уже бачили, як виглядатиме простір біля «Русалки Дністрової» на вулиці Коперника, де колись бомба знищила Церкву Святого Духа. Якщо цього року ще приймуть рішення про відновлення території і віднайдуть фінансування, а це в межах 250-300 тисяч гривень, то по контуру церкви обкладуть плиткою, поставлять невелике загородження, всередині висадять дерева та розмістять лавки. Детальніше про проєкт читайте тут.

Гарного Вам дня!

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!