Керівники установ культури у Львові отримуватимуть вищі зарплати, а на ринок України може прийти Lidl. Головне

1104 0
Коротко про головні події минулоої доби.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Вакцини від коронавірусу для дітей 5-11 років. Виробники вакцини від коронавірусу BioNTech/Pfizer подали до регулятора ЄС заявку на допуск препарату для щеплень дітям від п'яти до 11 років. Вони кажуть, що дослідження демонструють безпечність і ефективність вакцини.

Третя доза. Окрім цього, в Україні найімовірніше буде потрібна бустерна (додаткова) доза вакцини від коронавірусу. Наразі питання залишається для розгляду. 

Нові правила переказів. Із жовтня 2021 року вносять корективи до правил виконання р2р операцій (з картки на картку). Йдеться про ліміти на перекази з картки на картку Visa/Mastercard через усі канали.

За правилами внутрішньої політики банку ліміти встановлюють на календарний місяць (з 1-го до 30/31-го числа) як для переказів по Україні, так і за кордон. Для відправника лімітована кількість переказів на місяць на одного клієнта по Україні становитиме 100, а за кордон – 25. Для отримувача лімітована кількість переказів на місяць на одного клієнта – теж 100, а міжнародні перекази – 30.

Львівський осередок Пласту відкрив перший поверх вишкільного центру у Винниках на вул. Крип‘якевича 2а. Із кінця жовтня тут розпочнуть заняття новостворені пластові гуртки, сформовані з дітей та виховників, які проживають у Винниках. Приміщення центру стане також місцем для зустрічей пластунів зі Львова, області та окружних осередків Пласту. 

«Жива» черга на вакцинацію. У Львові кілька днів поспіль утворюється черга з понад сотнею охочих вакцинуватися від коронавірусу. Зокрема, йдеться про пункт масової вакцинації, що розташований в ТРЦ «Вікторія Гарденс». «Жива» черга тягнеться вздовж усього другого поверху. Ті, хто не встиг записатися на вакцинацію онлайн, змушені чекати по кілька годин.

Lidl кидає виклик АТБ в Україні. Компанія Schwarz Group готується зайти на український ринок та буде розвивати тут власну мережу супермаркетів Lidl. У документах зазначають, що виведенням Lidl на український ринок займатиметься 47-річний Адам Мішчишин. Його офіційно представили як головного менеджера Lidl Україна. Документ про його призначення підписаний гендиректором Lidl Гердом Хшановські.

Керівникам установ культури – по тисячі доларів зарплати. На ІІ Конгресі культури «Сцена майбутнього» прозвучав Маніфест дієвців культури – представники сфери оголосили про створення Коаліції дієвців культури. У межах заходу виступив міський голова Львова Андрій Садовий, який розповів про нове правило, що діятиме у Львові з 2022 року. Зокрема, за його словами, керівники установ культури мали б отримувати заробітну плату у розмірі щонайменше 1 тисячі доларів.

Гарної неділі!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!