У Львові триває конфлікт між забудовником та мешканцями

6326 0
22 серпня на вулиці Антонича, 3 відбувся конфлікт. Забудовник перешкоджав мешканцям прокладати до будинку електроенергію. Tvoemisto.tv з’ясувало думки сторін непорозуміння та позицію міста.

У чому полягає конфлікт

Мешканці трьохповерхового будинку на вулиці Антонича, 3, у грудні 2015 року створили ОСББ і як юридична особа, яка має право обслуговувати свій будинок, найняли працівників ПАТ «Львівообленерго» для вирішення проблем із постачанням електроенергії, а саме – недостатня напруга та збої у постачанні.  Проте забудовник проти таких дій мешканців.

Позиція мешканців

«На виконання робіт ми маємо всі необхідні документи, зокрема дозвіл Сихівської районної адміністрації на тимчасове порушення благоустрою та договір з  ПАТ «Львівобленерго» і, звісно ж, випуску з Єдиного державного реєстру про  створення ОСББ,– розповідає Сергій Криворучко, мешканець будинку на вулиці Антонича, 3. – Попри це, компанія забудовник не дозволила нам провести ці роботи».

Дозвіл Сихівської районної адміністрації 

 

Договір з  ПАТ «Львівобленерго»

 

Виписка про реємстрацію ОСББ

Згідно з Закон про ОСББ мешканці мають право продовжити контракт з управляючою компанією, або створити ОСББ. Мешканці будинку Антонича, 3 обрали другий шлях, але директор компанії-забудовника «Ірокс» Ігор Микичак не визнає законність створення ОСББ .

Позиція забудовника

«Компанія «Ірокс» має договірні стосунки з обслуговуючою компанією, що створена при нашій компанії і зареєстрована ще у  2000 році, тому будь-які дії зі сторони так званого ОСББ є незаконними як і саме об’єднання. Також  без дозволу користувача земельної ділянки, якою є компанія «Ірокс», проводити будь-які роботи заборонено», – запевняє Ігор Микичак.

Проте, мешканці запевняють, що компанія «Ірокс» не є користувачем землі, адже сьогодні ця земля є для загального користування. 

 

Що каже місто

Начальник відділу супроводу ОСББ Львівської міськради Сергій Солтис запевняє, що управляюча компанія, навіть якщо вона існує, не має права перешкоджати роботі ОСББ.

Зараз на місці конфлікту компанія-забудовник «Ірокс», аби перешкодити прокладанню електромереж, поклала бетонні плити

 Додамо, аби припинити бійку між забудовником та мешканцями 22 серпня, поліції довелось стріляти в повітря

 

Підготувала Оксана Лісна

Фото та копії документів надав Сергій Криворучко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!