Політична реклама

Новорічні застілля забирають у людини кілька «мікрожиттів»

1324 0
Рясне застілля, зловживання алкоголем, куріння і перегляд телевізора забирають у людини по кілька «мікрожиттів» на день.

Знайти простий спосіб оцінити вплив повсякденних звичок на очікувану тривалість життя вирішив професор статистики з Кембриджського університету, доктор Девід Спіджелхелтер, - пише видання "ВКурсе".

Він використав концепцію швидкого або сповільненого старіння, перевівши вплив шкідливих звичок у «мікрожиття», рівні 30 хвилинам очікуваної тривалості життя. Використовуючи дані існуючих досліджень здоров‘я населення, учений встановив, що одне «мікрожиття» втрачається через дві цигарки на день, один з’їдений бургер, п'ять кілограмів зайвої ваги, вживання двох або трьох доз алкоголю на день, перегляд телевізора протягом двох годин.

З іншого боку, можна заробити додаткові «мікрожиття», якщо не вживати більше однієї дози алкоголю на день, їсти переважно овочі і фрукти, займатися спортом, приймати препарати, що знижують рівень холестерину в організмі.

Демографічні фактори і вплив навколишнього середовища, на думку вченого, можна також оцінити у «мікрожиттях». Наприклад, жіноча стать дає 4 додаткові «мікрожиття» на день, на відміну від чоловічої. Шведські чоловіки мають 21 додаткове «мікрожиття» у порівнянні з російськими чоловіками.

А проживання у 2010 році мало перевагу у 15 «мікрожиттів» на день, якщо порівнювати з 1910 роком. Вчений зазначає, що потрібні більш докладні дослідження, щоб оцінити ефект кожної шкідливої звички на тривалість життя. Але він впевнений, що в цілому ніхто з людей не бажає швидко постаріти, і тому варто замислитися, чи потурати своїм шкідливим звичкам у святкові дні.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!