Новостворені «Карпати» ще думають про назву і уже у 2021 році заявляться у Другу лігу

3566 0
Наразі триває пошук місця під клубну базу.
Фото: Надія Марченко

Фото: Надія Марченко

Новостворені «Карпати» уже літом наступного року заявляться у Другу лігу чемпіонату України. Головне завдання – створити європейського рівня команду, яка гідно представлятиме Львів. Щодо назви, то це не буде ФК «Карпати», її оберуть футбольні легенди різних років цієї команди. Про це йшлося на пресконференції, яку транслювало Tvoemisto.tv.

Читайте також: «Легендарний клуб практично знищений». У Львові обговорять створення нового ФК «Карпати»

Зокрема, головний тренер відновлених «Карпат» Андрій Тлумак розповів, що сьогодні йде пошук місця під базу для команди. Завдання – з літа заявитися і виграти Другу лігу, потім – Першу та вийти у Прем’єр-лігу Чемпіонату України з футболу.

«Зараз робляться усі кроки із будівництва тієї інфраструктури, яка дозволить команді досягати результатів», – заявив він.

Разом з тим, він наголосив, що справжні «Карпати» це ті люди, які робили історію, які вигравали Кубок колишнього Радянського Союзу та досягали інших значних результатів.

Разом з тим, відповідаючи на запитання щодо стосунків з існуючими «Карпатами», які зараз грають у Другій лізі, генеральний директор новоствореного клубу Степан Юрчишин сказав, що ті люди, які зібралися на пресконференцію «за будь-яке об’єднання». Головне – щоб «Карпати» стали командою європейського рівня і гідно представляли Львів. 

Один із акціонерів ПП «Західний Буг» Віталій Сікорський також наголосив на тому, що вони не претендують на те місце, яке зараз займає діючий ФК «Карпати».

За його словами, якщо вони напрацюють «прозору», зрозумілу схему функціонування команди, то готові передати їм усі напрацювання. «А якщо чуда не станеться, бо непорозуміння у них триває уже багато часу, то «карпатівський» дух ми маємо намір підхопити», – заявив він.

Віталій Сікорський також повідомив, що новостворена команда не називатиметься ФК «Карпати», ймовірно «Львівські Карпати». Назву мають обрати легенди команди.

За його словами, навколо клубу об’єдналися люди, які мають спільну ідеологію. Він уточнив, що бачить це об'єднання в майбутньому як публічне акціонерне товариство: «Це схема чи система власності, яка убезпечує від того, коли падає один чи другий бізнес».

Віталій Сікорський також запевнив, що нова футбольна команда матиме гідне фінансування, а клуб може стати прибутковим і зможе існувати.

Читайте також: У Львові заснували ще один футбольний клуб «Карпати»

Нагадаємо, наприкінці червня 2020 «Карпати» через брак фінансування відмовилися догравати сезон 2019/2020. На початку липня клуб двічі поспіль вне приїхав до Маріуполя на перенесений і календарний матчі чемпіонату. 9 липня клуб було офіційно виключено з прем'єр-ліги, а 21 серпня – було включено до складу учасників змагань другої ліги.

14 жовтня у Львові офіцйно зареєстровано ТОВ «ФК «Карпати». Степана Юрчишина призначили генеральним директором новоствореного футбольного клубу, спортивним директором та головним тренером став Андрій Тлумак.

«Так, мене призначили керівником і генеральним директором футбольного клубу «Карпати». Засновником є підприємство «Західний Буг», який внесе статутний фонд у розмірі 1 млн грн, але найближчим часом буде зміна складу учасників через залучення інших підприємств до статутного капіталу», –  повідомив Tvoemisto.tv Степан Юрчишин.

«Як можна відродити і перезаснувати те, що вже давно є. Таку інформацію чув, але коментувати немає що. До цього не ставлюся ніяк, бо не маю жодного стосунку. Багато чого тут не зрозуміло, тому більше інформації дати не можу», – прокоментував тоді цю подію виконавчий директор ФК «Карпат» Ростислав Ящишин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!