Нововведення на залізниці: електронні квитки у електричках та вакуумні туалети

3978 0
Триває обговорення питання комфорту на українській залізниці. Зокрема, мова йде про запровадження єдиних європейських стандартів.
фото: ukrrailways.com

фото: ukrrailways.com

Цього року капітально відремонтують до 100 пасажирських вагонів, на наступний – 200. У вагонах будуть зроблені вакуумні туалети. Також є рішення щодо безперебійної роботи вай-фаю в поїздах та запровадження електронного квитка в електричках. Про це на Facebook сторінці повідомив Володимир Омелян, міністр інфраструктури України.

Також будуть внесені зміни до стандартів, а саме: у вагонах припинять використовувати подушки «на пір’ї», штори на вікнах замінять на ролети та буде запроваджено європейський сервіс, який повністю відповідатиме гігієні та зручності.

Крім того, відбулось обговорення питання єдиних норм залізничних станцій, єдиного корпоративного стилю. У цьому контексті до грудня 2016 р. квитки, назви станцій, оголошення, інформація на табло будуть озвучені або написані виключно українською та англійською мовами.

До слова, з наступного тижня, як зазначає Володимир Омелян, відбудеться зустріч з громадськими активістами, під час якої розглянуть нові маршрути на зимовий сезон. Також роботу з громадськістю буде формалізовано. А це означає, що УЗ нарешті матиме дієвий механізм зворотного зв’язку щодо зручності графіків, комфортності поїздів, а платники податків і пасажири УЗ матимуть можливість впливати на це.

Читайте також: До Львова можуть пустити двоповерховий електропоїзд «Skoda»

Підготувала Оксана Лісна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!