Нову дорогу зі Славського до Закарпаття прокладуть за 122,6 млн гривень

4059 0
Перші 5 км дороги почали будувати у 2015 році.
Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

ТзОВ «Автомагістраль Південь» відремонтує дорогу Славське – Хащованя у Сколівському районі за 122,6 млн грн. Відповідний тендер опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro.

Читайте також: «Це буде бімба!». Як Славське повертає собі статус туристичної мекки

Ця траса має стати частиною нового карпатського шляху, який з’єднає Славське з курортами Закарпаття, зокрема з Пилипцем. Перші 5 км дороги почали будувати у 2015 році.

Відремонтувати цю частину дороги у Сколівському районі мають до кінця 2021 році. Зараз проїхати до Закарпаття можна лише трасою Київ – Чоп через Верецький перевал, а до Пилипця ще треба проїхати через Нижні і Верхні ворота, це 120 км. Дорога напряму від Славського до Пилипця становить усього 30 км. 

Також нова дорога стане частиною «карпатського кільця», яким з’єднають три карпатські області: Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську. Її довжина становитиме 100 км, а вартість – близько мільярда.

Читайте також: Зі Львова до Мукачева планують збудувати нову дорогу

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Автомагістраль Південь» зареєстроване в Одесі. Фірма належить Валерієві Короткову та Олегу Наливанному. На Львівщині компанія часто стає переможцем тендерів на будівництво й ремонт доріг.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!