Генеральному консульству Республіки Польща у Львові призначили нового консула

6187 0
Вчора, 10-го березня, документи на призначення Рафала Вольського генеральним консулом Республіки Польща у Львові йому передав заступник міністра іноземних справ Польщі Ян Дзєдзічак.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Про це йдеться на офіційному Твіттері польського Міністерства закордонних справ.

Заступник міністра закордонних справ Ян Дзєдзічак зазначив, що Вольський має професійну підготовку, досвід та навички, тому рекомендується на посаду генерального консула Польщі у Львові, – пише polukr.net.

Новопризначений консул заявив, що «Львів – це особливе місце для кожного поляка». «Це дуже важливе місто і для сучасної України. Львів – другий після Києва інтелектуальний та політичний центр нашого найбільшого східного сусіда. Місто, яке є дуже важливим осередком, де мешкає багато представників польської меншини».

Читайте також: Українці їздитимуть до Албанії без віз

Рафал Вольський також озвучив пріоритети своєї діяльності на новій посаді: «Адекватне представництво польської держави в прикордонному регіоні з точки зору економіки, культури та безпеки». Він додав, що хотів би зберегти і використовувати добрі контакти з місцевими установами, щоб підтримати польську економічну присутність в регіоні і стимулювати регіональну і транскордонну співпрацю. «Ще одним пріоритетом, що я бачу, є формування і зміцнення позитивного іміджу Польщі та її консульської служби в Україні», – сказав Рафал Вольський.

Нагадаємо, попередній Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Вєслав Мазур очолював консульство з жовтня 2015-го року і відомий своїми висловлюваннями про Степана Бандеру. Один з народних депутатів вимагав визнати Мазура персоною нон ґрата в Україні.

Довідка. Рафал Вольський народився в 1968-му році у західній Польщі у невеличкому містечку Плєшев (Pleszew). Є сином ольштинського архітектора Болеслава Вольського (Bolesława Wolskiego), співавтора книги про історію Ольштина. У Плєшеві закінчив початкову та вищу школу, є магістром історії Варшавського університету. Володіє п’ятьма іноземними мовами: англійською, німецькою, французькою, українською та російською.

Опублікувала Марічка Мишок

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!