Новим очільником поліції Львівщини став Василь Віконський

7982 0
Із 2003 року працював у спецпідрозділі «Беркут», а наприкінці 2014 року став заступником керівника УМВС з громадської безпеки.
Фото: Василь Віконський / Фейсбук

Фото: Василь Віконський / Фейсбук

У Львові представили нового керівника Нацполіції Львівської області Василя Віконського, який до цього очолював поліцію у Хмельницькій області. 

Читайте також: Поліція Львова запустила мобільний додаток My Pol

За інформацією Depo.Хмельницький 38-річний Василь Віконський родом із Івано-Франківська. З 2003 року працював у спецпідрозділі «Беркут», а наприкінці 2014 року став заступником керівника УМВС з громадської безпеки. Через рік він став заступником начальника поліції ГУ НП в Івано-Франківській області.

Під час переатестації, в процесі реформи міліції у поліцію, атестаційна комісія визнала, що Василь Віконський підлягає звільненню із правоохоронних органів за невідповідність займаній посаді. Через суд він довів, що має право працювати в оновленій поліції. На початку листопада 2016 року суд виніс постанову, якою скасував рішення Центральної атестаційної комісії, залишивши Василя Віконського на займаній посаді. Згодом неодноразово бував у відрядженнях у зоні АТО.

Читайте також: Скільки разів «мінували» Львівщину та що робить із цим поліція

Додамо, що у Львові нового керівника обласної поліції представив голова Нацполіції Сергій Князєв. Раніше через низький рівень розкриття злочинів Валерія Середу, який очолював поліцію з кінця 2016 року, та його заступника Тараса Сабанюка звільнили. Валерія Середу перевели на роботу в Київ на посаду начальника Департаменту забезпечення діяльності Голови Національної поліції України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!