Новий фонтан на площі Двірцевій відкриють на початку серпня

2595 0
Фонтан залишилось підімкнути до електромережі.
Фото: Андрій Білий

Фото: Андрій Білий

Новий фонтан-струмок на площі Двірцевій планують відкрити у першій декаді серпня. Про це повідомила директорка «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

«Уже встановлені мостики до фонтану. Підрядник очікує підключення напруги до електромереж. Зараз на завершальному етапі погодження договору про підключення напруги до фонтану. Далі – тестування, й опісля відбудеться облицювання біля самих мостиків фонтану. Відкриття фонтану плануємо в першій декаді серпня», – каже Оксана Єстеферова.

Читайте також: Коли у Львові відкриють площу Двірцеву та вулицю Чернівецьку

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. Другий етап реконструкції розпочали 22 березня: закрили автостанцію та перенесли її за двома локаціями. З 26 березня для проїзду закрили праву частину вулиці Чернівецької, а на лівій організували реверсний рух. У травні на площу перестали курсувати трамваї. Частину площі відкрили та запустили туди громадський транспорт 7 грудня.

На іншій частині площі, яка буде пішохідною, будують фонтан, висаджують дерева та встановили вуличні меблі. Саме з цієї сторони курсуватиме приватний транспорт після реконструкції. Цю частину площі закрили до 1 вересня.

Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі вже розділили потоки громадського та приватного транспорту, частково облаштували велодоріжки, озеленення та перенесли зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!