Новий фонтан перед Оперним театром у Львові відкриють наприкінці вересня

3533 0
Раніше завершити ремонт площі планували до Дня Незалежності, 24 серпня.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Новий фонтан на площі перед Оперним театром мають відкрити до кінця вересня. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У центрі Львова встановлять п'ять питних фонтанів. Адреси

Підрядники вже виконали всі інженерні роботи та почали замощувати площу. Паралельно з цим Галицька райадміністрація відремонтує частину алеї на проспекті Свободи, що веде від майбутнього фонтану до площі Підкови.

Раніше представниця підрядної організації «Термобуд» Наталія Шевчук розповідала під час стріму Tvoemisto.tv, що площу перед оперним відкриють до Дня Незалежності, 24 серпня. 

Фонтан буде і музичний, і світловий. Два рази на день – о 12:00 та о 18:00 – будуть відтворювати композиції. Композиції будуть львівських виконавців. У вечірній час фонтан підсвічуватимуть RGB та LED світильниками білого кольору.

Читайте також: Навпроти Львівської опери встановлять мініатюрний макет театру

Нагадаємо, демонтаж старого фонтану перед оперним театром почали торік у грудні. Про заміну старого фонтану біля Оперного повідомили ще у 2015 році, а тривала затримка у роботах пов’язана з внутрішніми погодженнями у «Сокар-Благо», що реконструює водограй. За проєктом, на площі перед театром облаштують сухий фонтан на кшталт того, який працює на Митній, замінять мощення, висадять нові дерева та встановлять місця для відпочинку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!