Новий голова НБУ та «Слуги» збунтувалися проти змін до закону про освіту. Головне за ніч і минулу добу

2874 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: У відпустку

Фото: У відпустку

Дитсадки у Львові. Львівська міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення дозволити роботу дошкільних навчальних закладів усіх типів та форм власності з 17 липня. Напередодні буде проведено опитування серед батьків, щоб розуміти, яка очікувана кількість дітей може відвідувати садочки, та завезти продукти харчування для дітей.

Також з 15 липня дозволено роботу інклюзивно-ресурсних центрів Львова для проведення корекційної та психологічної допомоги, необхідної для дітей.

Читайте також: На Львівщині померла 20-річна дівчина з підтвердженим коронавірусом

Окрім того з 15 липня дозволили роботу закладам, які пропонують свої послуги із розміщення.

Протокол лікування Covid-19. МОЗ внесло зміни у протокол лікування Covid-19. Зокрема, до стандарту надання медичної допомоги буде включено «Дексаметазон» та додаток з антикоагулянтної терапії.

Крім того, буде включено/виключено «Лопінавір»/»Ритонавір», а також розширено можливість застосування «Ремдесивіру».

«Гідроксихлорохін» виключено з протоколу надання допомоги для пацієнтів тяжкого перебігу Covid-19 та для дітей. «Проте ми залишаємо можливість його застосування для пацієнтів середнього ступеню тяжкості, групи ризику», – повідомили у МОЗ.

Міністерство охорони здоров’я також розробляє правила відвідування навчальних закладів з 1 вересня. Зокрема, обговорюється діяльність медичного працівника та проведення температурних скринінгів.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 147 осіб (104 – напередодні). Разом 7 254. Одужало – 1 142 осіб (плюс 29), померло – 188 (2 – за добу).

За вчорашню добу лабораторні центри провели 548 ПЛР-тестів. У холодильнику залишається 132 проби для дослідження.

Читайте також: Де на Львівщині найбільше хворих на коронавірус. Статистика по районах

В Україні Covid-19 виявлено у 638 осіб (612 за попередню добу). Загальна кількість 54 771 пацієнтів. Одужало – 27 154 (плюс 651), померло – 1 412 особи (плюс 14).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 7 254 (детальніші показники вище), далі Київ – 6 350 осіб (плюс 112), Чернівецька – 5 184 (плюс 23), та Рівненська – 4 730 (плюс 33 осіб) області.

Кабінет міністрів на наступному тижні розгляне необхідність продовження карантину. Існуючий порядок діє до 31 липня.

Covid-19 – Регіони. Чотири додаткові лікарні залучили для прийому інфікованих Covid-19 на Закарпатті.

У Чернівцях відновлюють роботу нічні клуби та заклади культури.

В Одесі посилили карантин. Закладам заборонили працювати в нічний час.

Верховна Рада – Уряд. В Україні легалізували гральний бізнес. Рада підтримала у другому читанні законопроєкт «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор». Документом передбачається кримінальна відповідальність за організацію азартних ігор без ліцензії. Також закон дозволяє розташовувати зали з ігровими автоматами тільки в готелях, які мають п’ять зірок.

Нардепи зареєстрували два проєкти постанов про скасування рішення ВР про його ухвалення.

Читайте також: Чи стане російської більше або Чому «Слуги народу» взялися за мову

Частина нардепів від фракції «Слуга народу» заявили, що стурбовані суспільною реакцією на законопроєкт № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо навчання державною мовою в закладах освіти», тому не підтримуватимуть його. Документ суперечить їхнім переконанням і вносить розкол у суспільство, створює напругу, ускладнює вирішення загальнодержавних завдань суспільного розвитку. Його підписали 23 нардепи.

Прем’єр Шмигаль повторно подав до ВР подання про призначення Уруського на посаду віце-прем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Новий голова НБУ. Президент Зеленський в телефонній розмові повідомив директору-розпоряднику МВФ Георгієвій, що до кінця тижня запропонує Раді кандидатуру «незалежного технократа» на пост глави Нацбанку. Каже, що приймає рішення «тільки в інтересах народу України».

На посаду голови Нацбанку розглядають кандидатуру одного з нардепів із фракції «Слуга народу». «Це може бути народний депутат», – зазначив голова фракції «Слуга народу» Арахамія.

При цьому, він відмовився відповісти на запитання, чи є претендент на посаду голови НБУ членом профільного фінансового комітету парламенту, але сказав, що йдеться не про його голову – Гетманцева.

Читайте також: У Львові попрощалися із Героєм України Тарасом Матвіївим. Фото, відео

Єрмак – Богатирьова. СБУ за підозрою в шахрайстві затримала Дмитра Штанька, який відомий тим, що фігурує в справі запису розмов брата глави офісу президента Андрія Єрмака Дениса.

З майна очільниці МОЗ часів Януковича Богатирьової зняли арешт. Серед речей: золотий злиток та значок «Партії регіонів».

Виїзд українців – Іран – Британія – Туреччина – Білорусь. Кількість країн, до яких можуть наразі в’їжджати українці, зросла до 25. «Додалися Багамські острови. Погоджуюся, дуже віддалена точка, хоча й приваблива для туризму, і Ліван – менш популярний напрям серед українських туристів, хоча країна є надзвичайно цікавою і красивою», – розповів очільник МЗС Кулеба.

Іранська сторона готова прибути для переговорів про компенсації для України за збитий літак МАУ.

Велика Британія може зіткнутися з потенційно більш смертоносною другою хвилею Covid-19 взимку, в результаті якої за найгіршого сценарію можуть померти до 120 тисяч людей.

Мозаїки собору Святої Софії в Стамбулі під час мусульманської молитви будуть покривати завісами або закривати лазерами.

Читайте також: Угорщина змінила правила для в'їзду українців. Про що йдеться

ЄС виключить Сербію і Чорногорію зі списку «безпечних країн».

14 липня в Мінську та інших білоруських містах на стихійних акціях на підтримку претендентів у президенти, яких ЦВК не зареєструвала кандидатами, бійці ОМОНу затримали понад 220 осіб.

Гарного Вам дня! Tvoemisto.tv зібрало перелік цьогорічних львівських фестивалів. Які з них можна буде побачити наживо, а які онлайн. Добра новина  частина з них таки пройде в реалі. 


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!