Новий громадський простір біля Глинянської брами хочуть відкрити до Дня Незалежності

2203 0
За проєктом, там мали б бути підпірні стінки з лавками, відремонтовані сходи, що ведуть у підземний перехід, та інше покриття плитки на тротуарах.

У Львові триває капітальний ремонт території між вул. Винниченка й оборонним муром ансамблю Бернардинів та облаштування там нового громадського простору. Відкрити його планують до Дня Незалежності України 24 серпня цього року. Про це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка.

Читайте також: Як зміниться площа Святого Теодора у Львові. Візуалізація

Відповідно до історичного контексту, рів наповнять водою, яка рухатиметься по колу. За проєктом, там мали б бути підпірні стінки з лавками, відремонтовані сходи, що ведуть у підземний перехід, та інше покриття плитки на тротуарах.

Як повідомляв раніше Андрій Москаленко, звершити облаштування простору мали до початку літа цього року. Окрім цього, через ремонт, від сьогодні перекрили прохід через підземний та наземний переходи з вул. Валової до пл. Соборної.

Також на території нового простору має з’явитися потічок та місток, а ще тут висадять дерева і клумби, встановлять дерев’яні лавочки вздовж стін оборонного муру та зовнішнє освітлення.

Роботи виконуватимуть за кошти міського бюджету. Роботи виконує ПП «Термобуд-Київ».

Нагадаємо, ще у 2012 році відбувся міжнародний конкурс на впорядкування місць навколо Бернардинів. Проєкт розробила фірма «Рутенія», яка також проєктувала реконструкцію площі Митної. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!