Новий мистецький простір у Львові та портрет хворого із Covid-19. Головне за добу

1382 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Візуалізація із презентації ЛМР

Візуалізація із презентації ЛМР

Мистецький простір на Стефаника. У Львові збудують мультифункціональний мистецький простір на вулиці Стефаника, 3. Також там буде сучасне фондосховище. Вартість будівництва – 75 мільйонів гривень, фінансування планують з держбюджету.

Нові корпуси на території Лікарні швидкої допомоги. У Львові планують збудувати ще декілька корпусів на території Лікарні швидкої допомоги, що на Миколайчука, 9. Йде мова про закритий конкурс серед проєктантів, які вміють працювати з медичними завданнями, які мають досвід у проєктуванні медкорпусів. Лікарня уже має концепцію, бачення, як розвивати цю зону. Конкурс планують завершити до кінця цього року.

Читайте також: За колючим дротом сірих парканів. Нова реальність старого промислового Підзамча

«Вафельниця» на Горбачевського – Котляревського. У Львові на перехресті вулиць Горбачевського – Котляревського нанесли розмітку-«вафельницю». Нова розмітка має нагадувати водіям, що не можна виїжджати на перехрестя, якщо можливості його проїхати немає. Розмітка позначає межі перехрестя та допомагає фіксувати порушення, пов'язані з неправомірним виїздом транспортних засобів на перехрестя. Якщо є затор, водії не зможуть зупинятися в місцях, де є ускладененя виїзду.

Промзона району Підзамча. Тvoemisto.tv дізнавалося, які тепер на Підзамче є маленькі майстерні та фабрики і як можна оновити цей промисловий район.

Читайте також: Львівщина може перейти до «червоної» зони карантину

«Червона» зона карантину. Через два або три тижні кілька областей України, у тому числі і Львівщина, можуть перейти до «червоної» зони адаптивного карантину. Зараз регіон демонструє ознаки «помаранчевого» рівня.

Допомога 9-річному хлопчику. У реанімації Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ перебуває 9-річний хлопець, в якого діагноз панкардит – запалення всіх оболонок серця. Щоб врятувати життя потрібно 5 ампул дуже дорогого препарату та ліки для підтримки. Ціна питання 108 тис. грн.

Самовільне реконструювання пам’ятки архітектури. На площі Ринок, 37-38, що в самому центрі Львова, самовільно, без дозвільних документів, проєкту та будь-яких погоджень почали реконструювати пам’ятку архітектури.

Дитина з ШВЛ. У Львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ вже п’ятий день лікують 5-річну Домініку з Нового Роздолу, в якої Covid-19 уразив 80% легень. Дівчинку у перший же день підключили до апарату ШВЛ. Зараз її стан досі залишається важкий, хоча є деяка позитивна динаміка.

Читайте також: Симптоми стали іншими. Як змінився портрет хворого на Сovid-19 на Львівщині

Перебіг коронавірусної інфекції. Якщо раніше ускладнення виникали на 10-14 день, то тепер пневмонія, дихальна недостатність починаються з 4-5 дня. Захворювання починається з підвищеної температури, головного болю, болю в м’язах, кишково-шлункових розладів у вигляді нудоти, рвоти чи діареї, інколи проявляються респіраторні симптоми, біль в горлі.

«Жовті» внутрішні Covid-сертифікати в «Дії» на iOS. Відсьогодні внутрішні «жовті» Covid-сертифікати можна згенерувати в застосунку «Дія» для користувачів iOS, для користувачів Android ця опція буде доступна згодом, очікується підтвердження від Google Play. «Жовтий» сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною. Він діятиме 120 днів.

«Оскар» для стрічки «Погані дороги». Український Оскарівський Комітет обрав стрічку, що представлятиме Україну на 94-й премії «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Міжнародний повнометражний фільм». Нею стала картина Наталки Ворожбит «Погані дороги» («Bad Roads»).

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!