Новий опалювальний сезон на Львівщині та як люди з ментальною інвалідністю печуть хліб. Підсумки доби

801 0
Нині 14 березня та 384 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Ситуація на фронті: Ситуація довкола Бахмута складна. «Штурмові загони Вагнера наступають з декількох напрямків, намагаючись прорвати оборону наших військ і просунутися до центральних районів міста», – зазначив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. Він наголосив, у ході жорстких боїв наші оборонці завдають відчутних втрат ворогу.

За даними Генштабу (станом на 6:00), попри значні втрати, противник продовжує наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. ЗСУ відбили понад 100 ворожих атак на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 15 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено 3 склади боєприпасів та 4 засоби радіоелектронної боротьби загарбників.

Читайте також: Хто і де має право видавати повістки. Пояснення. Місце їх вручення не зарегламентоване законодавством, тому це можуть робити на роботі, блокпосту, вулиці та у кафе.

Та: За відмову їхати на фронт медсестра зі Львова має заплатити 102 тисячі грн штрафу. Обвинувачена визнала свою вину та погодилася понести покарання.

Акцент дня: «Наблизити перемогу». Як інклюзивна пекарня випікає хліб в Києві і везе його на фронт. У Києві ось уже п’ятий рік працює інклюзивна пекарня Good bread. У ній люди з ментальною інвалідністю випікали кекси, печиво, круасани. Як змінилася їхня робота за рік повномасштабної війни, дізналося «Твоє місто».

«Нам було дуже важливо не закритися, зберегти цю пекарню. Адже для людей з ментальною інвалідністю важливий режим і відчуття, що вони потрібні. Ці люди самі почали питати, чи можуть повернутися, але ми відновити роботу змогли лише тоді, коли почав їздити у столиці транспорт. Тоді ж, можна сказати, і переформатувалися, тобто почали пекти безкоштовний хліб».

Ключові події:

1. Українці вважають, що треба воювати за Крим і Донбас, навіть якщо зменшать допомогу. Опитування. Абсолютна більшість українців вважають неприйнятними будь-які територіальні поступки для досягнення миру. За останніми даними КМІС лише 9% загалом готові до поступок, хоча 87% українців проти жодних поступок. Утім, це запитання ставилося загалом щодо «територіальних поступок», без конкретизації територій та можливих «компромісних» пропозицій.

Читайте також: Цьогорічні вступники можуть пройти демонстраційний НМТ з історії України. Як це зробити. Потенційні учасники мають змогу пройти тест в онлайновому середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти за цим посиланням;

2. Чи захищають та готують енергооб’єкти Львівщини до наступного опалювального сезону. На Львівщині плани підготовки після завершення сезону 2022-2023 року, про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОВА Богдан Кейван;

3. Стало відомо, хто управлятиме заарештованними активами «Моршинської». Корпоративними правами керуватиме компанія «Карпатські мінеральні води», власником якої є Сергій Устенко.

Читайте також: Після скандалу київський виробник продовжує продаж пива «Герої не вмирають». Що кажуть у броварні. Після публічного осуду фірма перепросила, але вирішила не припиняти продаж напою. Як результат, вона отримала нову хвилю хейту.

Та: На Львівщині виставили на продаж Цукровий завод майже за 8 млн грн. Cтартова ціна становить 7 млн 800 тисяч гривень. Аукціон триватиме до 23 березня;

4. Як почуваються мешканці містечка на Сихові, яких госпіталізували через імовірний спалах кишкової інфекції. З лікарні виписали майже усіх – 11 мешканців модульного містечка на Сихові, яких напередодні госпіталізували через імовірний спалах кишкової інфекції. Наразі на лікуванні перебуває лише один чоловік віком близько 72 років;

5. «Оскар-2023». Хто отримав статуетки та чи відзначили українську кінострічку. Перемогу у номінації «Найкращий фільм» отримала стрічка «Все завжди і водночас», яка перемогла у 7 із 11 номінацій. «Оскар» за найкращу жіночу роль отримала Мішель Єо, яка зіграла у цьому фільмі. А статуетки «Найкраща режисура» дісталися Дену Квану і Даніелю Шайнерту.

Премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм» отримала стрічка – «Навальний». У цій категорії також був номінований український фільм «Будинок зі скалок».

Читайте також: Російський режисер, нагороджений путіним, приїхав під Київ знімати фільм про дітей з Бахмута. Роками Молочніков знімав фільми для росіян.

Погода у Львові: Ожеледиця та мокрий сніг. Якою буде погода у Львові на тижні. 14 березня погоду визначає теплий циклон зі Скандинавії. Температура вночі 2 – 7° тепла, вдень 13 – 18° тепла. У середу, 15 березня, хмарно з проясненнями. Місцями мокрий сніг. Температура: 3 – 8° тепла. В четвер у Львові місцями невеликий мокрий сніг. Температура: вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 3 – 8° тепла. 17 – 18 березня – хмарно з проясненнями, без опадів. 17 березня уночі – 1 – 6° морозу, вдень 7 – 12° тепла. 18 березня – вночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень 11 – 16° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!