Новий прокурор Львівщини. Що відомо про Віталія Мякішева

8549 4
Сьогодні у Львові мали представити нового прокурора Львівської області. 29 березня 2016 року Генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про призначення Віталія Мякішева на цю посаду. Таке рішення обурило значну частину львів’ян, які вийшли з протестом під будівлю прокуратури. Tvoemisto.tv зібрало найцікавіші факти, які відомі про Віталія Мякішева.
Фото: vgolos.com.ua

Фото: vgolos.com.ua

Мякішев Віталій Леонідович.

1977 року народження.

Старший радник юстиції.

В органах прокуратури працює з 29 березня 1999 р

На посаді заступника прокурора Житомирської області працює з 2 квітня 2015 р. До призначення на цю посаду Мякішев з березня 2012 року працював прокурором Радомишльського району.

«На посаду прокурора Львівської області Призначено старшого Радника юстиції Мякішева Віталія Леонідовича. Відповідній наказ підписано Генеральним прокурором України 29 березня 2016 року», – йдеться в повідомленні на офіційному сайті прокуратури Львівської області. Однак в підрозділі «Керівництво» інформація про нього ще не розміщена. Зате він ще досі значиться серед заступників прокурора Житомирської області.

Активісти у Львові виступили проти призначення прокурора області без громадських обговорень. Відтак вони вийшли з пікетом під будівлю прокуратури Львівської області.

В результаті представлення нового прокурора області вирішили перенести на вівторок, 5 квітня. Також активісти вимагали надати декларації про доходи Мякішева і його дружини, починаючи з 1999 року. Більше того, активісти вимагали, щоб до цього не було жодних публічних представлень Мякішева, в тому числі й таємних. Якщо такі заходи все-таки відбудуться, то львів’яни одностайно стверджують, що перейдуть до радикальних дій.

Сам Віталій Мякішев погодився на всі умови активістів.

«Мені запропонували цю посаду, я й погодився. Я готовий до співпраці з львівськими активістами», – підсумував він.

Для представлення Мякішева до Львова приїхав заступник голови ГПУ – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Подавав свої документи для участі в конкурсі на заміщення адміністративних посад в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі, але на самому початку відбору його кандидатуру відхилила конкурсна комісія.

Щодо фінансового стану прокурора, то як писала «Прокурорська правда», за результатами 2014 року Мякішев задекларував майже в два рази менший дохід, ніж його дружина-підприємець. Так, дохід прокурора склав 147,5 тисяч гривень, в той час, як його дружина принесла в сімейний бюджет 268 тисяч. На прокурорську подружжя записані земельна ділянка в 589 кв.м. і будинок в 49 кв.м. Все це з'явилося у сім'ї Мякішева за останні п'ять років, так як ще в 2010 році прокурор не декларував ніякої нерухомості. Згідно з декларацією свого авто у Мякішева і його дружини немає, зате був кредит, на погашення якого він витратив майже 30 тисяч гривень.

18 березня генеральний прокурор України Віктор Шокін звільнив Романа Федик з посади прокурора Львівської області.

За даними: Варіанти, Прокурорська правда, Гордон, офіційна сторінка Прокуратури Львівської області

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
3 Квітня, 2016 20:11
Анатолій Мякішев з Житомирської області пішов - злочинність впала до нуля. Ура деребан землі в області закінцився разом з його дядьком Шокіним. Львівяни оцей з активістами буде співпрацювати - сліпий, безрукого накормить.
31 Березня, 2016 20:28
НеЗдивований Парад суверенітетів продовжується. Параліч влади...
31 Березня, 2016 20:28
НеЗдивований Парад суверенітетів продовжується. Параліч влади...
31 Березня, 2016 16:50
дідусь Прокурор - не посада, а функція слідчого в суді, де інший слідчий виконує функцію адвоката. Слідчі повинні почергово виконувати ці функції. Обмеження слідчих тільки функціями прокурора небезпечне проявами сталінщини, тому не повинно бути відокремлених від судів прокуратур. При кожному суді має бути слідчий орган. Всі фахівці судової влади повинні обиратися народом, а вже обрані самі розподілять функції між собою. Зараз ізольовану від народу нелегітимну судову владу...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!