Новий ракетний удар по Львівщині та чи будуть у нас аварійні відключення світла. Підсумки доби

32113 0
Нині 14 жовтня та 233 доба героїчного протистояння російській агресії.
Львів 10 жовтня. Фото: Андрій Садовий, Фейсбук

Львів 10 жовтня. Фото: Андрій Садовий, Фейсбук

Повітряна тривога – Ракетний удар. О 15:39 у Львові та області пролунав сигнал повітряної тривоги, о 16:51 – відбій.

На Львівщині пролунали вибухи. «Львівщина: працювала ППО. Деталі згодом. Залишайтеся в укриттях! Небезпека ще триває», – повідомив спочатку голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Пізніше він уточнив, дві російські ракети влучили у військових об’єкт, який знаходиться у Золочівському районі. Одну – вдалося збити. Це повторне влучання у цей об’єкт – знищене військове майно, але жертв немає.

У Чернівецькій та Тернопільській областях спрацювали системи ППО. Також звуки вибухів чули на Волині та Рівненщині.

Загалом, силам ППО вдалося збити п’ять російських ракет, які атакували захід України.

Ситуація на фронті. Останніми днями російська окупаційна влада, ймовірно, віддала розпорядження про підготовку до евакуації мешканців Херсона. Вони передбачають поширення бойових дій за саме місто Херсон, про це свідчать дані розвідки Великої Британії.

Російських мобілізованих командування використовує як «гарматне м’ясо», однак це створює відчутний тиск на українських захисників, заявив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський. Він також зазначив, що Бахмутський напрямок залишається одним з найжорсткіших на фронті.

На цю ж тему: Росіяни завербували ще майже 400 в’язнів на війну в Україні, – Генштаб

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Терни, Опитне, Веселе, Невельське, Одрадівку, Іванград, Бахмут, Нову Кам’янку та Сухий ставок. Відзначено збільшення особового складу окупаційних військ на Запорізькій АЕС, в зв’язку з тим, що об’єкт не обстрілюється, ворог використовує її як базу.

На окуповану територію Криму прибуло близько 400 бойовиків-іноземців, їх планують залучити до бойових дій в Україні.

Акцент дня. Потрібні житло, робота і підтримка спеціалістів. Як вирішити проблеми ВПО. Із перших днів повномасштабного вторгнення Львівщина стала основним прихистком для тих, чиї домівки зруйнувала війна. Нині в області офіційно перебувають понад 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Утім чиновники кажуть, що реальні цифри вдвічі більші.

Тож щоби більше довідатися про проблеми ВПО та знайти можливі шляхи вирішення їхніх проблем, Tvoemisto.tv організувало дискусію. У ній взяли участь чиновники, переселенці та благодійник.

Чому це важливо? Потрібно більше розкривати проблеми людей, яким довелося переїхати на Львівщину, щоб допомогти їм вирішити проблеми з житлом чи роботою. Також Україна може отримати більшу підтримку міжнародних благодійників та організацій, потрібно лише формувати якісні пропозиції.

Ключові події:

1. Стало відомо, чи планують у Львові аварійні відключення світла. Планових відключень електроенергії у Львові поки не планують. Водночас, якщо навантаження на електромережі не зменшуватиметься, то можливе введення графіків аварійних відключень для споживачів, як це вже відбувається в інших областях України;

На цю ж тему: У Львові зупинять роботу фонтанів і вимкнуть підсвітку на фасадах будинків. Задля економії електроенергії.

А також: Киянам повідомили, чи будуть вимикати світло

2. Генсек НАТО заявив, що Україна отримає засоби для боротьби з дронами. Альянс оперативно надасть Україні засоби із сотнями пристроїв для глушіння безпілотників;

На цю ж тему: Системи ППО, зимовий одяг і артилерійські снаряди. Що нададуть західні партнери Україні. Зокрема, йдеться про нові пакети військової допомоги від Канади, США, Франції, Нідерландів, Естонії та Литви.

3. Україна повернула з російського полону ще 20 воїнів. Серед них є ті, кого утримували в колонії в окупованій Оленівці;

4. Як відзначатимуть День захисників і захисниць у Львові. Програма заходів. Tvoemisto.tv транслюватиме кілька подій у Facebook та YouTube;

5. У Львові збережуть майже 300-річний дуб, що росте в центрі міста. Дерево планують огородити та встановити попереджувальні та інформаційні таблички.

Благодійність Львова: Що потрібно сьогодні для нашої перемоги. Перелік волонтерських збірок. Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих, які збирають необхідне для потреб військових.

А також: Небайдужих просять допомогти брату львівської актриси, який збирається на фронт. Щоб зібрати все необхідне, потрібно близько 100 тисяч гривень.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!