Політична реклама

Новий рік для українців розпочався із закритих аптечних кіосків та біометричних паспортів

1616 0
"Твоє місто" підготувало підбірку з низки нововведень, з якими стикнулись українці з початку нового року.

Українці платитимуть податок на нерухомістьНововведення пов'язане з тим, що база оподаткування на нерухоме майно обчислюється на підставі даних Державного реєстру прав на нерухоме майно, який згідно з законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації прав на нерухоме майно та їх обмежень обтяжень при їх державній реєстрації» вводиться з 1 січня 2013 року.

Ще одним новвоведенням для українців стало спрощення реєстрації автівок на вторинному ринку. Згідно з законом до Податкового кодексу вносяться зміни щодо механізму визначення вартості автомобілів для цілей оподаткування операцій з їх продажу податком на доходи фізичних осіб.

Також для українців стануть безкоштовними послуги рекрутерів, це згідно з  законом про зайнятість населення, яким теж передбачається  стимулювати населення до підприємницької діяльності. Безробітним з числа застрахованих осіб, які виявили бажання здійснювати підприємницьку діяльність, виплачується допомога по безробіттю одноразово для організації такої діяльності і може надаватися інша фінансова підтримка відповідно до законодавства.

З нового року в Україні заборонили аптечні кіоски, адже, як стверджується, зазначені аптечні установи не забезпечують належного рівня надання фармацевтичних послуг. 

Що ж стосується видачі біометричних паспортів, то їх таки не видаватимуть з 1 січня. Роботи із запровадження оформлення і видачі біометричного паспорта громадянина України в регіонах та інфраструктури його функціонування з нового року лише розпочинаються.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!