Новий рік із дощем. Львівська синоптикиня – про погоду на свята

1904 0
Така погода наприкінці цьогорічного грудня не є аномальною для Львова.
Фото: racurs.ua

Фото: racurs.ua

В останній день цього року та у перші дні нового у Львові і на Львівщині будуть дощі, плюсова температура. Прохолодніше та сніжно буде ближче до різдвяних свят. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

За її словами, зараз йде проходження атмосферних фронтів, тому погода є дуже мінливою.

Читайте також: Якою буде погода у Львові на Новий рік. Прогноз від синоптика

Завтра, 31 грудня, у Львові та області буде хмарно, часом дощ. У горах – дощ зі снігом. Опади спостерігатимуть переважно вночі та вранці. Упродовж доби буде слабкий туман, слабка ожеледь, а на дорогах – ожеледиця. Вітер західний, 9-14 м/с, часом поривчастий. Температура вночі становитиме від 1 морозу до 4 градусів тепла, а вдень – 1-6 тепла.

1 січня також варто очікувати дощ, ввечері подекуди з мокрим снігом, а на дорогах буде ожеледиця. Вітер північно-західний, 9-14 м/с, пориви вітру упродовж доби сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря упродовж доби коливатиметься в межах 1-6 тепла.

2, 3 та 4 січня у нічний час температура зберігатиметься від мінус 3 до плюс 2 градусів, а вдень – 0-6 тепла. Будуть також опади – від невеликих до помірних, переважно у вигляді дощу, місцями з мокрим снігом у гірських районах і то ближче до 4 січня.

Читайте також: Синоптики розповіли, якою буде погода у Львові в перший зимовий місяць

Уже після 4 січня, коли пройдуть атмосферні фронти, погода дещо зміниться. Зокрема, надходитиме прохолодніша повітряна маса з північного заходу. Опади у вигляді дощу почнуть переходити у мокрий сніг та сніг. Можлива від’ємна температура повітря на різдвяні свята. Тобто є надія, що все таки на Різдво випаде сніг.

За словами Олени Смалюх, така погода наприкінці цьогорічного грудня не є аномальною для Львова. Починаючи з 1946 року і дотепер, спостерігалися також теплі грудні. Наприклад, у грудні 1960 року температура сягала +2,2 градуси. А у грудні 2002 року було чи не найхолодніше – до -7 градусів.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!