Новий рік та Різдво у Львові. Повна програма святкових заходів

3413 0
Новорічно-різдвяні святкування розпочнуть сьогодні і вони триватимуть до кінця січня.

Сьогодні, 17 грудня, у Львові урочисто засвічуватимуть головну ялинку. У місті стартують новорічно-різдвяні заходи. Як розповіла у коментарі Тvoemisto.tv керівниця департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда, традиційно під час відкриття головної ялинки Львова пластуни передаватимуть львів’янам Вифлеємський вогонь миру.

Також у місті встановлять різдвяного дідуха, проведуть фестиваль «На Різдво до Гаю», фестиваль «Велика коляда» тощо. Також впродовж святкового періоду планують провести тематичні вистави, концерти та фестивалі. Усі події відбуватимуться із дотримання карантинних норм.

Повна програма заходів

Відкриття ялинки розпочнуть сьогодні, 17 грудня, о шостій годині вечора. Після того, як пластуни передадуть Вифлеємський вогонь миру, кожен зможе взяти офірку з вогнем додому. Під час дійства виступатиме хорова капела «Дударик» та запланований концерт Павла Табакова та гурту «ДикоBrass».

Читайте також: Гід різдвяним Львовом. Головні святкові локації

За словами Наталії Бунди, новорічна ялинка буде оздоблена новими елементами, а саме ромбами, що є символами сили роду, та «павуком». Ялинка світитиметься жовто-білими кольорами – на ній буде м’яке жовте світло, що розбавлятиметься білими ромбами. Навколо ялинки стоятиме нова огорожа – з витинанок Дарини Альошкіної. Саме засвічування ялинки відбудеться близько 18.20 год, тож всіх охочих просять приходити на площу чи дивитися онлайн.

24 грудня о 18.00 од. на пл. Ринок відбудеться відкриття різдвяної шопки за участі хору «Гомін». Нових елементів цього року у шопці не буде, лише минулорічні відреставровані.

25 грудня о 21.00 год. на пл. Яворського запланований виступ гурту «Каверзні», які будуть виконувати колядки в сучасній обробці.

26 грудня на пл. Маланюка запрезентують нову локацію для святкових подій, встановлять ялинку та проведуть музичні події.

27 грудня о 19.00 год. з нагоди століття Михайла Дзиндри на пл. Ринок зроблять 3D-мапінг скульптур Михайла Дзиндри.

На новорічну ніч у Львові нічого не планували, щоб не було скупчення великої кількості людей.

6 січня о 12.00 год. на пл. Яворського винесуть та встановлять різдвяного дідуха.

Читайте також: За зірочки і гуцульського «павука» на вулицях Львова заплатять 4,6 млн грн

7 січня о 19.00 год. на пл. Яворського буде коляда з Уляною Горбачевською.

7 січня з 12.00 до 20.00 год. усіх запрошують у Музей народної архітектури та побуту «На Різдво в Гаю».

8 січня відбудеться Хода звіздарів. Із колядою звіздарі пройдуть від пл. Музейної до площі перед оперним театром.

Крім того, у Львові та по всій територіальній громаді буде чимало подій в культурних інституціях – зокрема, у Львівському оперному театрі, Львівській філармонії, театрі ім. М. Заньковецької, Будинку органної музики, культурно-освітньому центрі ім. О. Довженка.

Цього року у Львові також оголосили конкурс на оформлення не лише вітрин, а й освітлення та оформлення балконів, брам і фасадів від самих львів’ян. Підсумки підіб’ють наприкінці грудня.

За словами Наталії Бунди, на цьогорічне святкування управління культури виділило майже мільйон гривень.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv зібрало для вас підбірку головний локацій, які можна відвідати у Львові на Різдво.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!