Новий штам коронавірусу та бойова готовність військ Білорусі на кордоні з НАТО. Головне за ніч і минулу добу

2368 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Covid-19 – Головне. МОЗ хоче змінити умови навчання на час карантину. У регіонах, де «червона» зона, заклади освіти взагалі не відкриватимуть, у тому числі дитсадки. На решті території вони працюватимуть. Школярі вчитимуться дистанційно, як і під час перших тижнів карантину в Україні.

У «помаранчевій» зоні заклади освіти заборонятимуть відвідувати групами, де більше 20 людей. Учителям будуть рекомендувати одягати захисний щиток, який прозорий і дозволяє передавати емоції.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Іспанія вийшла на перше місце у Європі за кількістю нових заражень коронавірусом за останні два тижні – 132,2 випадків на 100 тисяч населення.

ВООЗ стурбована тим, що нова хвиля коронавірусу пов’язана з людьми 20-ти, 30-ти і 40 років, багато хто з яких не знали, що вони інфіковані.

Південно-Східна Азія стикається зі штамом нового коронавірусу D614G, який може виявитися набагато заразнішим за SARS CoV 2.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 181 осіб (128 – напередодні). Разом 12 260. Одужало – 3 342 (плюс 81), померло – 337 (3 – за добу).

Лабораторні центри провели 818 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 142.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 616 осіб (1 462 за попередню добу). Загальна кількість 94 436 пацієнтів. Одужало – 48 925 (плюс 761), померло – 2 116 особи (плюс 27).

Читайте також: З життя пішла приголомшлива 28-річна жінка. Чого я злюся на тих, хто не вірить у Covid-19

Перелік антилідерів дещо змінився: Львівщина – 12 260 (деталі – дивися вище), далі Київ – 10 730 осіб (плюс 88), Чернівецька – 7 954 (+ 172) та Рівненська – 7 828 (+ 112 осіб) області.

Протести в Білорусі. Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, заявив, що підрозділи армії республіки на західному кордоні приведено в повну бойову готовність.

У Мінську приземлився літак, яким імовірно користується директор ФСБ РФ Бортніков.

Після розгону людей, які мітингували проти нього, Лукашенко видав указ про нагородження 650 співробітників МВС країни. У переліку на 25 сторінок як викладачі Академії, слідчі, так і водії автозаків та бійці загону міліції особливого призначення.

МВС Білорусі повідомило про третього загиблого учасника акцій протесту в країні – 19-річного хлопця, який нібито потрапив під машину вночі 16 серпня.

У Білорусі знайшли мертвим директора музею Костянтина Шишмакова, який, будучи членом виборчої комісії, відмовився підписати протокол, а потім зник.

Читайте також: Через мутації коронавірус став більш заразним, але менш смертельним. Дослідження

Координаційна рада білоруської опозиції виступає за проведення перевиборів і мирну передачу влади. Натомість Лукашенко назвав її створення спробою захоплення влади в країні.

Довірена особа кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської Ковалькова впевнена, що та повернеться до Білорусі «найближчим часом».

Працівники білоруських цукрових заводів 18 серпня вийшли на акції солідарності. До загальнонаціонального страйку приєдналися журналісти Білоруського радіо.

Уряд Німеччини заперечив, що канцлерка Ангела Меркель проводила телефонну розмову з Лукашенком після президентських виборів в Білорусі 9 серпня. Натомість, учора вона у телефонній розмові обговорила з президентом РФ Путіним ситуацію в Білорусі.

У Конгресі США засудили пропозицію Путіна направити російську військову допомогу в Білорусь.

Читайте також:  Львів’яни можуть закупити газ на зиму за літніми цінами. Яка вартість

Польща почала приймати перших політичних біженців з Білорусі і відкрила шлях для тих, хто відчуває себе в небезпеці через політичні переконання.

Спецоперація України. Українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того, як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася.

Натомість начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, якого призначили на посаду 5 серпня, запевняє, що «вагнерівців» до Мінська перекидали російські спецслужби і це не було спецоперацією СБУ. За його словами, лише необізнана людина може повірити у казку, ніби цих «наївних» бойовиків могли обманом затягнути до Мінська.

США – Канада. Посольство США очікує швидкого розслідування спалення автомобіля журналістів «Схем». Там стурбовані інцидентами, спрямованими проти співробітників Радіо Свобода, включаючи спалення автомобіля та підозру на прослуховування оселі.

Читайте також: Тустань. Турка. Східниця. Тvoemisto.tv запустило тревел-шоу про мандрівки краєм

Христя Фріланд, яка має українське походження, стала міністеркою фінансів в уряді Канади. Вона стала першою в історії жінкою на цій посаді. Фріланд замінила на цій посаді Білла Морно, який подав у відставку після зустрічі з прем’єром Трюдо.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!