Новий штам коронавірусу та Хода звіздарів у Львові. Головне

1279 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Назар Тимець

Фото: Назар Тимець

У ВООЗ визначили три основні причини швидкого поширення штаму «Омікрон». Зокрема, йдеться про поширення через мутації вірусу, уникнення імунної відповіді та недотримання фізичної дистанції між людьми. 

На Кіпрі науковці виявили гібрид штамів коронавірусу «Дельта» та «Омікрон». Його назвали «Дельтакрон». Зазначається, що цей варіант виявили у 25 пацієнтів, з яких 11 були шпиталізовані, а 14 лікуються вдома. 

Читайте також: Які книжки українці читали у 2021 році. Перелік бестселерів

Україна вийшла з німецького списку країн підвищеного ризику. Тепер усі, хто старший за 6 років, має пред’явити нетивний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію.

Читайте також: У пошуках свого коріння. Як віднайти предків

У Львові попрощалися з художником та іконописцем Остапом Лозинським, який помер у переддень Різдва унаслідок ускладнень коронавірусної хвороби. Поховали його на Личаківському кладовищі. 

Львовом пройшла традиційна Хода звіздарів, яку започаткували в Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького. Цьогоріч зіркову колекцію фестивалю поповнили шість нових зірок, оздоблених за зразками народного майстра Володимира Шагала. 

Читайте також: Вперше астрономи спостерігали за загибеллю гігантської зірки в реальному часі 

На Львівщині горіла дерев’яна церква ХІХ століття, що належить УГКЦ. Її збудували 1858 року і вона є архітектурною пам’яткою національного значення.

На маршрут Київ – Славське Укрзалізниця призначила два додаткові поїзди, зокрема на 10 та 16 січня. 

Читайте також: На Різдво до Гаю. Як у Львові спільно колядували. Фоторепортаж

В Україні почнуть діяти зміни до Закону про рекламу. Зокрема, якщо роботодавець вказуватиме в оголошеннях про пошук працівників певну стать, отримає штраф у розмірі 65 тисяч гривень. 

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!