Новий штам «Омікрон» може обходити вроджений чи вироблений після вакцин імунітет. Дослідження

12360 0
Дослідження японських науковців пройшло рецензування інших вчених.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Новий штам коронавірусу «Омікрон» є в 4,2 рази заразнішим на ранній стадії, ніж «Дельта». Більше того, він може обходити вроджений чи вироблений після вакцин імунітет. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дослідження японського вченого та Міністерство охорони здоров’я країни.

Дослідження проводили під керівництвом професора Кіотського університету Гіроші Нішіури, який проаналізував дані геному вірусу з Південної Африки. ЗМІ зазначає, що дослідження японських науковців пройшло рецензування інших вчених, його опублікували в авторитетному медичному журналі.

Читайте також: Штам Омікрон виявили вже у низці країн Європи. Держави обмежують поїздки з Африки

Так, за словами науковця, «Омікрон» передається частіше і може обходити як природний імунітет, так і вибудований вакцинами. Всесвітня організація охорони здоров’я уже попередила, що новий штам може спричинити спалахи захворювання з важкими наслідками. Так, кількість випадків у Південній Африці швидко зросла до майже 20 000 на день з тих пір, коли країна вперше повідомила про «Омікрон» два тижні тому.

«Рівень вакцинації у країні був меншим, ніж 30%, тому, ймовірно, заразилися так багато людей. Ми повинні звернути увагу на майбутні тенденції, щоби побачити, чи те саме станеться у країнах із високим рівнем вакцинації», – каже науковець.

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Напередодні також у компанії Pfizer завявили, що їхня вакцина є ефективною від штаму коронавірусу «Омікрон», але попередили, що двох доз, ймовірно, може бути недостатньо. Після третьої ін’єкції вакцина «все ще ефективна» .

Нагадаємо, що Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію для тих, хто повернувся з країн, де стрімко поширюється «Омікрон». Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві. Тепер люди, які понад 7 днів перебували на території вказаних країн протягом останніх двох тижнів, повинні будуть піти на самоізоляцію.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!