На правах реклами

Новий статут «УКРОПу»: децентралізація влади та просування лідерів думок

1731 1
Прийняття нового статуту партією «УКРОП» має на меті пришвидшити процес демократизації партії, запровадження дієвих соціальних ліфтів та процедур шляхом децентралізації і, як наслідок, унеможливлення узурпації влади в партії.
фото: unian.net

фото: unian.net

Українське об’єднання патріотів «УКРОП» на Львівщині налічує понад 120 депутатів місцевих рад, за які проголосували понад 65 тис. виборців, відтак, має досить потужну політичну структуру, яка потребує подальшої підтримки і регулювання, наголошує Тарас Батенко, народний депутат України, Голова Політичної ради партії «Українське об’єднання патріотів УКРОП».

Нова редакція статуту спрямована на підвищення ролі простих партійців та первинних осередків. З цією метою прописані нові прозорі процедури прийому в партію та виключення з неї. Також пропонують запровадити внутрішньопартійний праймеріз (внутрішньопартійне обрання найрейтинговіших кандидатів в депутати).

«Партія «УКРОП» вийшла на рівень інституалізації партії, тому сьогодні ми пропонуємо новий проект, який має такі складові: децентралізація – частина повноважень делегуватиметься у місцеві осередки партії, які таким чином зможуть впливати на прийняття рішень у контексті делегування у вищі політоргани нових людей через так звані соціальні ліфти; право на висловлення недовіри, право на критику; статутно забезпечена демократизація, девождизація та залучення до політсили лідерів думок», –  наголошує Тарас Батенко.

Для того, щоб новий статут був результативним, слід утриматися від стихійних рішень, безвідповідальності, які можуть привести до невиправних дій, зауважує Валентин Дідич, народний депутат України, член Президії Політичної ради Партії. «Щоб ефективно провадити ідеї, потрібно об’єднатися і запрошувати у нашу партію нових патріотів, які готові тримати зміни курсу, зміну влади, – каже Валентин Дідич. – Новий статут дасть нам можливість формувати нову демократичну партію з європейськими цінностями та міцною ідеологічною основою».


Читайте також:
10 Серпня, 2016 11:25
axabnrg ДОВІДНИК 2016 МІЖНАРОДНИХ ПРОЕКТІВ І ПРОГРАМ У СФЕРІ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ТА РЕГІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ, ЩО РЕАЛІЗУЮТЬСЯ В УКРАЇНІ:
[***]://[***].auc.org.ua/sites/default/files/dd_0.pdf
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!