Новий симптом «Омікрону» та програма з навчань цивільного населення у Львові. Головне

1442 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Синоптики попереджають про те, що сьогодні, 28 січня, у Львові місцями падатиме значний сніг, також будуть хуртовини і ожеледиця на дорогах. Зокрема, завтра очікують пориви західного вітру від 15 до 20 метрів за секунду. У місті буде хмарно з проясненнями, часом мокрий сніг, а на дорогах ожеледиця. 

Американські вчені виявили, що під час захворювання на штам коронавірусу «Омікрон» у хворих може спостерігатися біль у вухах. Найчастіше «Омікрон» вражає верхні дихальні шляхи (рот, ніс). Саме це спричиняє біль у вухах, 

Читайте також: Пік нової хвилі коронавірусу і рекордна кількість хворих на Covid-19 дітей. Проноз НАН

Кабінет Міністрів встановив мінімальний термін між етапами вакцинації для того, аби отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Тепер він становить 90 днів, а попередньо – пів року. 

У Винниках навколо колишнього озера, яке осушили у 2018 році, у тестовому режимі запрацювали лижні траси нещодавно відкритого комплексу Emily Resort та ТОВ «Академія футболу». Tvoemisto.tv поспілкувалося з депутатом Львівської обласної ради та керівником «Академії» Григорієм Козловським. Ми також спробували  з’ясувати, що трапилось із Винниківським озером, довкола якого з'явився цей комплекс. Більше про це – у матеріалі

Читайте також: Немає різниці, яке це відділення – кладують усюди, де є місця

Швидке експрес-тестування, яке сімейні лікарі проводять у себе в кабінетах, також є підставою для встановлення діагнозу Covid-19. В окремих випадках людей скеровують на ПЛР-тестування, що досі вважається основним методом для діагностики коронавірусу. 

Скоро у Львові затвердять програму із навчань цивільного населення – як володіти зброєю, захистити себе і надати першу домедичну допомогу. Про це заявив міський голова Андрій Садовий на брифінгу 27 січня. 

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!