Від нового аеропорту до центру Львова їздитиме тролейбус

4260 0
Комунальне підприємство «Львівелектротранс» уклало договір вартістю 4,5 мільйони гривень на будівництво тролейбусної лінії до нового терміналу аеропорту «Львів».
фото: lviv.vgorode.ua

фото: lviv.vgorode.ua

Інформація про це з'явилася у системі публічних закупівель Prozorro. У звіті про укладення договору йдеться, що нову тролейбусну лінію буватиме ТОВ «Магістраль Інжиніринг». Лінія проходитиме від вулиці Любінської до нового терміналу аеропорту «Львів». Також у документі зазначена вартість будівництва — 4,5 мільйони гривень.

«Новий термінал має отримати тролейбусне сполучення з центром міста. Зараз до нього можна дістатися тільки маршруткою №48, на яку є багато нарікань», —  розповів Tvoemisto.tv прес-секретар ЛКП «Львівелектротранс» Антон Лягушкін. За його словами, загальна вартість проекту буде більшою. Договір з «Магістраль Інжиніринг» уклали не на повну вартість, бо частину робіт виконають працівники «Львівелектротрансу».

Читайте також: У Львові реорганізують рух на двох кільцевих перехрестях. Візуалізація

«Наразі уклали договір зі сторонньою організацією на 4,5 мільйони гривень, — зазначив Антон Лягушкін. — Крім того, частина робіт буде виконуватися працівниками «Львівелектротрансу». Ще будуть витрати на матеріали. За попередньою оцінкою, яку проводили у вересні, перша черга проекту мала коштувати від 6 до 7 мільйонів гривень. Після цього у проект вносилися корективи, тому сума може бути більшою. Від кільця біля старого терміналу тролейбусна лінія пройде до кільця нового терміналу. Відповідно, там і буде зупинка. Чи будуть інші зупинки на цьому маршруті, поки що не вирішили».

Згідно з документацією, завершити будівництво лінії мають до 30 грудня. Протяжність нового маршруту буде складати 1.7 кілометра. Як відомо, це буде продовження тролейбусного маршруту №9, що зараз курсує від Львівського національного університету ім. Франка до старого терміналу аеропорту на вулиці Любінській.

Читайте також: А полякам тут комфортно? Чого бракує туристам у Львові

Додамо, громадський діяч Андрій Павлишин під час дискусії «Львів туристичний. Як покращити інфраструктуру міста» зауважив, що збільшення рейсів до Львова не вирішує проблему пересування по місту. «До аеропорту їздить одна маршрутка, до тролейбуса треба «пиляти» ледве не кілометр пішки… Таксі біля аеропорту є монополізованим певними структурами і пропонує занадто дорогі послуги. Немає жодних інформаційних таблиць, де був би перелік англійською мовою інших, дешевших таксі. Тобто варто аналізувати проблему не лише доїзду до Львова, а й проїзду по Львову: не з точки зору VIP-туриста, а й масового туриста, який найбільше наповнює міський бюджет», – запропонував Андрій Павлишин.

Підготував Микита Панасенко
 
 Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!