Політична реклама

Новий туристичний маршрут з'явився на Львівщині

1085 0
Відкрито новий туристичний маршрут Городоцьким та Пустомитівським районами Львівщини. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Цієї неділі представники головного управління апробували новий туристичний маршрут Городоцьким та частково Пустомитівським районами за маршрутом Зимна Вода – Суховоля – Городок – Комарно – Грімне – Кліцько – Переможне – Тулиголове – Великий Любінь.

Тур невідомими куточками рідного краю розпочався з відвідання одного з найбільших сіл України Зимної Води, перша письмова згадка про яке датується 1365 роком. Тут до наших днів зберігся костел святої Катерини 1612 року та декілька віл епохи класицизму.

Село Суховоля славиться одним з найкращих творінь відомого архітектора Василя Нагірного – величавою церквою Івана Богослова 1912 року. 

Початок міста Городка сягає періоду Київської Русі і вперше згадується в літописі 1213 році. Тут збереглися залишки земляних укріплень колишнього древньоруського городища, на місці якого пізніше було побудовано замок.

У місто Комарно запрошує туристів багато декорований костел Різдва Богородиці 1657 року, перлина галицької дерев’яної архітектури Михайлівська церква 1754 року та меморіальна колона 1663 року, збудована в честь перемоги Яна Собеського над турками біля Комарно.

Село Кліцько біля Комарна відоме давньою церквою Успення Богородиці 1603 року на місці появи Богородиці, яка дійшла до наших днів і є однією з найкращих зразків дерев’яної сакральної архітектури.

У селі Тулиголове відомі архітектори Ф.Фельмер і Г.Гельмер, творці чернівецької та одеської опер, спроектували чудовий неоренесансний палац Бала 1899 року, також цікавим є колишній костел св. Дороти 1600 року.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!