Новий залізничний маршрут: зі Львова до Харкова за 9 годин

4068 0
За кілька тижнів в Україні почне працювати новий залізничний маршрут Львів-Харків. Про це у понеділок, 13 жовтня, повідомили під час підписання меморандуму щодо відкриття додаткового сполучення між містами України.
Фото: rada.com.ua

Фото: rada.com.ua

Це буде швидкісне сполучення. Маршрут запрацює орієнтовно з нового року.  За словами директора ДП «Українська залізнична швидкісна компанія» Леоніда Лабойка, новим маршрутом можна буде доїхати зі Львова до Харкова за 9-9,5 годин, пише ZAXID.NET

«Плануємо так зробити, щоби той час, який зараз маємо в русі між Львовом і Києвом, та Києвом і Харковом, зберегти. Сьогодні ми фактично їдемо одним маршрутом, але потрібно з одного поїзда пересісти на інший. Зараз ми працюємо над технічним станом, над роботою зміни поїздної бригади, підтягнемо графік руху», — пояснив Лабойко.

При цьому він зазначив, що точна дата початку роботи нового маршруту наразі невідома: «Я не можу сказати, чи з першого січня. Можливо, ми встигнемо і з першого грудня».

Директор «Українська залізнична швидкісна компанія» також повідомив, що новим маршрутом замінить чинний «Львів – Київ», однак його графік не буде значно відрізнятись від звичного. Окрім того, Львів домовився із «Українською швидкісною залізницею» про запуск додаткових швидкісних поїздів у дні, коли кількість охочих приїхати до Львова із Києва значно зростає.

Наразі Туристичний альянс Львова та залізниця проробляють детальні умови формування таких поїздів. Перший тестовий потяг планують запустити у середині листопада цього року під час акції «Ніч у Львові».

Зараз із Львівщини курсує дві пари поїздів «Української швидкісної залізниці»: Львів-Київ та Трускавець-Львів-Київ. За словами Лабойка, на ці напрямки від трьох до чотирьох днів на тиждень продають 100% квитків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!