НСЗУ чи пацієнт. Хто платить за лікування коронавірусу

4643 0
Медики кажуть, що пацієнти усі медикаменти змушені купувати самі.
Фото: Главком

Фото: Главком

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав платне лікування госпіталізованих пацієнтів з Covid -19 неприпустимим, про це він говорив під час онлайн-наради щодо подолання Covid-19. Інформує пресслужба МОЗ.

«Ми ретельно відстежуємо усі джерела інформації, зокрема, вивчаємо скарги пацієнтів. Ми бачимо всі ті списки ліків і чеки пацієнтів, яких іноді змушують закуповувати за свої кошти ліки, починаючи від фізрозчину та шприців. Я вважаю це неприпустимим. Адже під час розрахунку медичних тарифів були враховані усі медичні засоби, що входять до національного протоколу надання медичної допомоги при Covid-19», – наголосив очільник МОЗ.

Він наголосив, що епідеміологічна ситуація в країні дуже напружена, тому надзвичайно важливо, щоб вчасно і у повному обсязі виконувались стандарти, протоколи Міністерства охорони здоров’я.

Додамо, лікарні, які лікують хворих на коронавірус отримують кошти від Національної служби здоров’я України, їх скеровують за спеціальним Covid-пакетом

Нагадаємо, як повідомляв раніше у коментарі Tvoemisto.tv директор Центру легеневого здоров'я Любомир Рак, пацієнти, яких лікують в Центрі легеневого здоров’я від пневмоній внаслідок Covid-19, усі медикаменти змушені купувати самі. З його слів, лікування у медичному закладі держава покриває лише на 20%, решту 80% платять зі своєї кишені пацієнти.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!