Ще один «Інтерсіті» планують запустити до польського міста Холм

3552 0
Після вдалого запуску «Інтерсіті» в Перемишль, «Укрзалізниця» працює над новим маршрутом – до польського міста Холм.
фото: unian.net

фото: unian.net

«Основне обмеження в збільшенні кількості рейсів потягів до Східної Європи – це потреба у широкій колії, поширеній в Україні, яку мають не так багато станцій сусідніх країн», – пояснив  директор з пасажирських перевезень і сервісу «УЗ» Ігор Романків в інтерв'ю «Дело».

Він зауважив: «Найближча перспектива  поїзд до Холма, де є колія українського стандарту шириною 1520 мм. Також розглядаються й інші напрямки в Європу, зокрема, в країни Балтії – це вже в середньостроковій перспективі».

Крім того, за словами Ігора Романківа, цілком можливо, що сполучення з Перемишлем доповнять приміськими поїздами зі Львова.

Нагадаємо, в Україні працюють над проектом створення швидкісного вузькоколійного сполучення «Київ – Берлін», маршрут якого проходитиме через Львів та Варшаву. Про це у листопаді під час Міжнародного економічного форуму у Львові повідомив Володимир Омелян, міністр інфраструктури України.

Довідка. Холм (Хелм) – місто на сході сучасної Польщі, що знаходиться в 25-ти кілометрах від кордону з Україною. 

За матеріалами: Дело, Економічна правда, Уніан

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!