У Львові розробляють вакцину від коронавірусу та Фокін не побачив РФ на Донбасі. Головне за минулу добу

1727 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: National Cancer Institute for unsplash

Фото: National Cancer Institute for unsplash

Covid-19 – Головне. Завантаженість ліжок пацієнтами з підтвердженим Covid-19 і підозрою на коронавірус станом на 28 вересня перевищила поріг у 50% по Україні і склала 50,4%.

Львівські науковці виграли ґрант на 10 млн грн для розробки вакцини від коронавірусу. Запевняють, що  обов’язково розроблять продуцент, хоча до виробництва – величезний шлях і десятки мільйонів доларів. 

Читайте такожДе і які дослідження для раннього виявлення раку можна зробити безоплатно. Пояснення Уляни Супрун

ВООЗ оголосила про створення нового ефективного експрес-тесту, який може визначити наявність Covid-19. Тест зможе виявити коронавірусну інфекцію протягом 15-30 хвилин.

МОЗ веде переговори зі всіма компаніями, які знаходяться на третій стадії клінічних випробувань вакцини від Covid-19. За розрахунками, Україна зможе отримати 8 млн доз вакцини безкоштовно.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 169 осіб (131 – напередодні). Разом 20 085. Одужало – 6 953 (+ 208), померло – 560 (+ 5). За добу лабцентри зробили 1 452 ПЛР-тестів.

В Україні Covid-19 виявлено у 3 627 осіб (2 671 за попередню добу). Загальна кількість 204 932 пацієнтів. Одужало – 90 250 (+ 1 797), померло – 4 065 особи (+ 69).

Читайте такожЯк Covid-19 впливає на наші органи і якої шкоди завдає. дослідження Bloomderg

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 22 559 (+ 416), Львівщина – 20 085 (+ 169), Харківська – 18 129 (+ 426) та Чернівецька області – 14 280 (+ 167).

Авіакатастрофа під Харковом. В Міжнародному аеропорту «Львів» зустріли тіло загиблого унаслідок авіакатастрофи Ан-26 поблизу Харкова уродженця Львівщини Віталія Вільхового. Похорон відбудеться нині, 30 вересня, у його рідному селі Волиця Сокальського району.

Фокін не бачить РФ. Заступник глави української делегації в ТКГ Фокін заявив, що не бачить підтвердження того, що на Донбасі війна між Україною та РФ. «Їх там немає» – це слова Путіна, а не представника України. Махрового ідіота не можна ховати за старістю. Негайно гнати, як мінімум, знову на пенсію», – заявив міністр Аваков.

Читайте також: Два приміщення Львівської обласної лікарні виставили на продаж

Білорусь – РФ. Двох білорусів, які відбивали затриманого у ОМОНу, засудили до 3 років колонії.

Білорусь і РФ відновили обговорення інтеграцію у так званій союзній державі.

Канада і Велика Британія запровадили санкції проти осіб уряду Білорусі, включаючи самопроголошеного президента Лукашенка.

У РФ Верховний суд Карелії змінив вирок голові місцевого відділення «Меморіалу» історику Юрію Дмитрієву – з 3,5 роки колонії до 13 років колонії суворого режиму.

Газ – Електрика – ФДМ. «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» зберегла ціни на газ на жовтень на поточному рівні – 4,7 грн/кубометр у рамках пакету «Місячний» та 5,24 грн/кубометр у рамках тарифу «Річний».

Читайте такожНа Митрополичі сади у Львові чекають великі зміни. Що буде

Міненергетики спростувало інформацію про те, що з 1 жовтня українців чекає підвищення тарифів на комунальні послуги – мовляв, ціна на перші 100 кВт/год електроенергії для населення зросте удвічі.

Фонд держмайна оголосив про продаж об’єкту ДП «Укрспирту» – Лопатинського спиртзаводу у Радехівському районі Львівщини.

Нагірний Карабах. Вірменія і Азербайджан повідомляють про десятки убитих і сотні поранених з обох сторін в ході триваючих бойових дій в Нагірному Карабаху. Єреван офіційно визнав загибель 84 вірменських військових і близько 200 поранених.

Читайте такожДАБІ нарешті погодила будівництво «Фабрики повидла» у Львові. Коли почнуть роботи

Справа Марківа. Адвокати нацгвардійця Віталія Марківа на засіданні апеляційного суду Мілана заявили клопотання про долучення до справи доказів, які вказують на його непричетність до загибелі італійського журналіста. Зокрема, експертизу відео- та звукозапису пострілів, які доводять, що постріли зі стрілецької зброї в сторону загиблого громадянина Італії здійснювалися з боку позицій російських терористів.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!