Низка європейських країн послаблює карантин

9282 0
Карантин послаблюють у Німеччині, Польщі, Чехії, Франції, Нідерландах та Албанії.
Фото: Цензор

Фото: Цензор

У понеділок низка європейських країн послаблюють карантинні обмеження. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також: Сидіть вдома – це не грип. Медик лікарні у США про роботу під час пандемії коронавірусу

У Німеччині дозволили відкрити заклади торгівлі, у яких площа не перевищує 800 квадратних метрів, а також автосалони, магазини роверів та книг.

Чехія починає втілювати п'ятиетапний план повернення до стандартного життя. Від сьогодні можуть працювати ринки під відкритим небом. Також на вулиці дозволяють проводити семінари. Жителям Чехії дозволили виїжджати за кордон у справах чи в гості до рідних, але після повернення вони зобов'язані перебувати 14 днів на карантині.

Франція дозволила відвідування будинків літніх людей. При цьому фізичний контакт все ще заборонений і лише двоє родичів можуть відвідувати літню людину одночасно. 

У Норвегії з обмеженнями відкриваються дитячі садки. Діти у віці до 3 років мають перебувати у групі, де немає більше трьох людей, під наглядом одного дорослого. Діти у віці від 3 до 6 років років можуть бути в групі, де є шість людей. Очікується, що учні початкових класів повернуться у школи наступного тижня.

У Польщі влада відкрила для відвідування парки і ліси. Також у країні збільшили кількість людей, яким дозволено входити у магазини. У той же час міністр охорони здоров'я Лукаш Шумовскі каже, що уряд може скасувати послаблення карантину, якщо буде новий сплеск коронавірусної інфекції. 

Албанія скасовує обмеження, які були введені в гірничодобувній і нафтовій промисловості, сільському господарстві, харчовій промисловості, переробці риби, а також в невеликих роздрібних магазинах.

Читайте також: В Україні хочуть посилити карантин, бо чекають пік захворюваності на Covid-19

Додамо, що в Україні карантин має тривати до 24 квітня, втім прогнозується, що його продовжать до середини травня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!