Низка країн закривають авіапростір для російських літаків

3255 0
Повітряний простір закривають Естонія, Латвія, Литва і Румунія.
Фото: pixabay.com

Фото: pixabay.com

Естонія вирішила закрити свій повітряний простір для літаків російських авіакомпаній, повідомляє видання ERR.

«Естонія приєднується до польської ініціативи та забороняє всім російським авіакомпаніям використовувати наш повітряний простір», – каже речник міністр економіки та інфраструктури Тааві Аас.

Читайте також: Польща і Чехія закриють повітряний простір для авіаліній Росії

Він сподівається, що інші країни Балтії приєднаються до цих санкцій, «щоб відрізати Росію від європейського повітряного простору».

Латвія теж закриває свій повітряний простір для російських авіакомпаній. Під заборону потраплять усі зареєстровані в Росії комерційні авіакомпанії, пише Delfі з посиланням на міністра юстиції Яніса Борданса. 

Про закриття авіапростору для російських перевізників повідомили також Румунія та Литва, пише Romania Journal.

Читайте також: Польща на кордоні відкриває пункти прийому біженців з України

«Румунія розпочала процедури призупинення права на політ над своєю територією, а також права на посадку на території Румунії для літаків, що належать компаніям з Російської Федерації», – заявив речник уряду Дан Карбунару.

В уряді Литви також оголосили про заборону на використання повітряного простору Росією.

Нагадаємо, вперше про закриття повітряного простору для росіян заговорили у Британії. 24 лютого у новий пакет санкцій потрапив «Аерофлот». Подібний крок можливий і від ЄС. Очікується, що подібні обмеження запровадять і інші держави; можливе схвалення таких санкцій усім Євросоюзом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!