Об’єднавчий Собор для проголошення української автокефалії відбудеться 15 грудня

1390 1
На Соборі мають затвердити статут Помісної церкви в Україні та обрати її предстоятеля.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

15 грудня у соборі святої Софії у Києві відбудеться Об’єднавчий собор. На ньому мають проголосити створення Автокефальної Помісної Православної Церкви в Україні. Про це у Twitter повідомив Президент Петро Порошенко.

Читайте також: УГКЦ не приєднається до єдиної Помісної церкви після автокефалії

Собор має затвердити статут створеної Помісної церкви та обрати її предстоятеля.

«Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій поінформував мене, що підписав відповідні листи із запрошеннями ієрархам УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ та ієрархам УПЦ Московського Патріархату взяти участь у цій історичній події», – каже Петро Порошенко.

Додамо, що 11 жовтня Синод Вселенського Патріархату підтримав надання УПЦ автокефалії. Підготовлений вже і текст Томосу, що його мають вручити предстоятелю Помісної церкви.


Читайте також:
5 Грудня, 2018 16:39
666 ... усі рехворми в Україні проходять за конкретним "сценарієм" --як порошенко не зможе , то каломойські допоможуть ... і буде вам чергове щастя ... невже , люди , ви ще їхнього "їдла" не наїлись ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!