Обіцяні урядом надбавки отримали медики лише однієї області. З рештою розберуться

1568 0
Медики, які борються з Covid-19, отримають по 20 тис грн.
Фото: Цензор.net

Фото: Цензор.net

Обіцяні надбавки медикам, які працюють із зараженими коронавірусом, у повному обсязі виплатили лише у Полтавській області. Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив під час брифінгу.

Читайте також: Львівські медики швидкої скаржаться на несправедливі доплати за лікування Covid-19

За словами міністра, кожному медпрацівнику в середньому доплатили близько 21 тис грн.

«Ми отримали інформацію станом на 8 травня щодо сплати надбавок за березень. Вони невтішні, я буду доповідати прем'єр-міністру і президенту, особливо по окремих областях. Єдина область, яка дійсно виплатила в повному обсязі - Полтавська. У середньому вони доплатили кожному медпрацівникові, який працював з коронавірусом близько 21 тис. грн. Це саме ті 300%, які й повинні були сплатити. По решті будемо розбиратися. Впевнений, що ми доведемо це до кінця», - сказав Степанов.

Раніше міністр охорони здоров’я заявив, що МОЗ та уряд виконали обіцянки щодо 300% надбавки ще до 15 квітня. 

Глава уряду також пояснив, що гроші були спрямовані в регіони, однак місцева влада керувалася не цьогорічною постановою Кабінету Міністрів, а документом Міністерства соціальної політики від 2003 року. Тому попри наявність коштів у регіонах виплатити їх не вдалося.

Квітневі виплати відбуватимуться через Національну службу здоров’я України, тому тут проблем не має бути, додав Денис Шмигаль.

Читайте також: Медикам, які борються з коронавірусом, утричі збільшили оклад. Про які посади йдеться

Нагадаємо, що у Львові 8 травня протестували медики екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Зокрема, вони вимагали доплат 300% до заробітної плати за березень, що їх раніше обіцяли в Міністерстві охорони здоров’я всім медикам, які працюють з потенційними хворими на коронавірус.

Також додамо, що у Львові 49 медиків інфікувалися коронавірусом.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!