Обіцяну підвищену зарплату у вересні отримають медики лише 500 закладів охорони здоров`я

2470 0
Інші заклади отримають їх після підписання ними контрактів до кінця тижня.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Медики вже цього місяця мали б отримати підвищені зарплати. Однак, як повідомив глава держави Володимир Зеленський під час селекторної наради з Прем'єр-міністром, урядовцями та представниками правоохоронних органів, нині надто мало лікарень уклали угоди з Національною службою здоров’я України для отримання доплат.

Цей процес має тримати під контролем Міністерство охорони здоров’я.

«Вже кінець місяця, і медпрацівники за декілька днів мають одержувати зарплати, а згідно з даними, які я отримав, договорів про доплату медикам підписано менше, ніж на чверть від поданих заявок», – каже він.

Читайте також: «Небезпека може чекати на кожного», – терапевтка лікарні швидкої допомоги розповіла, як захворіла на Covid-19

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Національна служба здоров'я України почала проводити оплати закладам за укладеними договорами для забезпечення доплат медичним працівникам з 25 вересня.

«Протягом наступних двох днів 500 закладів охорони здоров'я отримають кошти. Інші заклади отримають їх після підписання ними контрактів до кінця тижня», – додає очільник уряду.

Понад 200 закладів ще досі не подали пропозиції про укладення договору з НСЗУ, що не дає можливості вчасно виплатити доплати медичним працівникам.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!