Обласний діагностичний центр у Львові хочуть розширити, приєднавши ще два медзаклади

2392 0
Рішення про реорганізацію підтримала комісія ЛОР, далі його мали прийняти сесія обласних депутатів.

Львівський обласний клінічний діагностичний центр, що на вул. Пекарській, 69б, планують розширити шляхом приєднання до нього ще двох медзакладів. Йдеться про лікувально-діагностичний ендокринологічний центр, що розташований на вул. Остроградських, 1 у Львові, та спеціалізований центр радіаційного захисту населення на вул. Морозній, 31а. Відповідну ініціативу 7 вересня підтримала профільна комісія Львівської обласної ради. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.

Читайте також: Ендокринологічний центр у Львові хочуть реорганізувати. Там думають, що через «привабливу земельну ділянку»

«У результаті реорганізації буде створено умови для отримання належної спеціалізованої медичної допомоги постраждалим через аварію на Чорнобильській АЕС та членам їх сімей, а також хворим ендокринологічного профілю. При цьому така допомога повинна надаватися максимально якісно та зручно для пацієнтів.

За словами членів профільної комісії, також важливо врахувати фактор внутрішньо переміщених осіб. Необхідно, щоб медичну допомогу хворі ендокринологічного профілю отримували якомога ближче до місця їх проживання», – йдеться у повідомленні.

Кінцеве рішення щодо розширення обласного клінічного діагностичного центру та реорганізації інших двох медзакладів мають ухвали на сесії Львівської обласної ради.

Нагадаємо, що Львівський обласний ендокринологічний центр, що на вул. Острозького, 1, планують реорганізувати, приєднавши заклад до обласного діагностичного центру на вул. Пекарській, 69б. Проєкт рішення обласна рада та військова адміністрація представили колективу, однак документ не зовсім відповідає озвученій владою області інформації. 

Як повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора ендокринологічного центру Орест Петричка, є ще декілька нюансів у пропонованій реорганізації. Зокрема, це комплекс надання медичної допомоги ендокринологічним пацієнтам комплексно в одному закладі. Натомість після реорганізації хворим доведеться приходити на консультацію в діагностичний центр, що на вул. Пекарській у Львові, а в разі госпіталізації – їхати у Винники. Також незрозумілою стає ситуація щодо клініко-діагностичної лабораторії на базі ендокринологічного центру. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!