Обміняти посвідчення водія можна без складання іспитів

1947 0

Обмін посвідчення водія відтепер відбувається без проведення іспитів, а строк, протягом якого водій не керував транспортним засобом, не має ніякого значення. Це передбачено змінами до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, внесеними Кабінетом Міністрів України Постановою № 922 від 31 серпня 2011 року, що оприлюднені на "Урядовому порталі".

Нагадаємо, раніше особам, які протягом 12 місяців не керували транспортними засобами, або ж чиє посвідчення водія зіпсувалося, або ж особа змінила свої особисті дані (прізвище, ім’я, по батькові тощо) обмін посвідчень водія проводився лише після обов’язкового складання теоретичного і практичного іспитів.

Тепер для того, щоб обміняти посвідчення водія в зазначених випадках, до реєстраційно-екзаменаційного підрозділу Державтоінспекції необхідно подати: картку водія або довідку з реєстраційно-екзаменаційного підрозділу про підтвердження факту видачі посвідчення водія та довідку про непозбавлення водія права на керування транспортним засобом, виданої підрозділом ДАІ за зареєстрованим місцем проживання. Слід також знати, що довідка про непозбавлення права на керування транспортним засобом дійсна протягом одного місяця з дня її видачі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!