Оборона Маріуполя виснажила російські підрозділи, – розвідка Британії

1268 0
Росія досягла лише незначних успіхів на Донбасі.
Український військовий у Маріуполі/Фото: AP Photo

Український військовий у Маріуполі/Фото: AP Photo

Українська оборона Маріуполя виснажила російські підрозділи і знизила їхню боєздатність. Про це повідомили в Міноборони Британії. 

«Рішення росії взяти в облогу, а не атакувати маріупольський металургійний завод «Азовсталь», означає, що багато російських підрозділів залишаються закріпленими в місті і не можуть передислокуватися. Оборона України Маріуполя також виснажила багато російських підрозділів та знизила їхню боєздатність», – йдеться у повідомленні. 

Крім того, британська розвідка зазначає, що Міноборони росії запропонувало, щоб контроль за виплатами компенсацій сім’ям загиблих контролювали військові, а не чиновники. Ймовірно, це показує бажання росії приховати справжні масштаби втрат. 

Читайте також: Росія завдала по Україні кілька ударів. Де пролунали вибухи

Нагадаємо, що згідно з даними британської розвідки 24 квітня, російській армії вдалося зайняти деякі нові території з початку спроб наступу на Донбасі, але українська армія рішуче чинить спротив на усіх напрямках. У розвідці зазначають, що Україна минулого тижня відбила численні спроби наступу уздовж фронту на Донбасі. 

Нагадаємо також, що у російській армії назвали завданням російських військ на «другій фазі спецоперації» встановлення «повного контролю над Донбасом та Південною Україною». Контроль Донбасу дозволить створити сухопутний коридор в Крим, а над Півднем – мати вихід у Придністров'я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!