З початку наступу Росії загинули 1 300 українських військових, що пішли боронити країну

1930 0
За даними Генштабу, втрати противника становлять понад 12 тисяч особового складу російської армії.
Фото: Сокільницька територіальна громада

Фото: Сокільницька територіальна громада

Президент Володимир Зеленський вперше назвав втрати Збройних сил України у війні з Росією. За його словами, починаючи з 24 лютого, загинули орієнтовно 1300 українських військових, передає Радіо свобода.

Читайте також: Як допомогти українській армії?

«Ми не радіємо, що у нас загинули на сьогодні близько 1300 військових, а в Росії – понад 12 тисяч. Один до десяти. Я не радію, що в них 12 тисяч загинуло. Це не моє бачення світу», – сказав Зеленський під час спілкування з іноземними ЗМІ.

Раніше в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що інформація про втрати ЗСУ «є певною мірою військовою таємницею», і відмовився їх назвати.

За даними Генштабу, в Україні загинули чи поранені вже більше ніж 12 тисяч особового складу російської армії.

За оцінками американських спецслужб, під час вторгнення в Україну загинули від 2 до 4 тисяч російських солдатів. Російське Міноборони називає значно менші дані. 

Масштабна війна Росії проти України триває 17-й день. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!