Обов’язкова вакцинація для освітян та навчання у школах і садочках у «жовтій» зоні. Головне за добу

1334 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Сьогодні школи і садочки у Львові продовжать працювати. У тих освітніх закладах, де кількість вакцинованих працівників менша за 80%, вчителі, вихователі та педагоги мають принести або довідку про те, що вони перехворіли на Covid-19 за останні пів року, або негативний ПЛР-тест, або ж довідку від лікаря про протипокази до вакцинації. 

Читайте також: 10 ідей, як перезавантажити BookForum у Львові

Львів незабаром оголосить тендер на закупівлю 100 автобусів. Тендерна документація нині уже на розгляді в ЄІБ. Банк планує виділити Львову понад 12 мільйонів євро кредиту на цю закупівлю. 

Однорічна дівчинка у Львові проковтнула перстень. Медикам вдалося без операції витягнути предмет. Маніпуляція тривала близько двох годин. 

Читайте також: У Львові можуть частково призупинити фінансування проєктів з бюджету розвитку

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив про введення обов'язкової вакцинації від коронавірусної хвороби для працівників освіти і чиновників. Ляшко підкреслив, що обов'язкова вакцинація цілком законна. Зокрема, це передбачено статтею 12 закону України про захист населення від інфекційних хвороб.

В Україні пропонують скасувати перенесення вихідних днів у зв'язку зі святами. Відповідний проєкт закону виніс на громадське обговорення Мінкульт, передає Главком. Документ визначає перелік свят, пам'ятних дат, скорботних днів в Україні, які мають загальнодержавне значення, регулює порядок їхнього встановлення і особливості святкування.

Читайте також: Львів виділить ще майже мільйон на центр пасажирів, який мали відкрити торік

На Львівщину доставлені 1170 флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 2340 флаконів Етесевімабу (Etesevimab) – лікарських засобів, призначених для лікування хворих на Covid-19. Механізм їхньої дії полягає у блокуванні прикріплення вірусу до мембрани клітини. Це унеможливлює потрапляння SARS-CoV-2 в клітини людини, що нейтралізує дію вірусу та сприяє запобіганню розвитку та лікуванню Covid-19.

Мешканців Львова відключатимуть від газу за борг у понад два місяці. Побутові клієнти ТОВ «Львівгаз збут» заборгували компанії 1 млрд 736 млн грн, тому постачальник погрожує відключити газопостачання великим боржникам.

Читайте також: У «Дії» можна буде оформити субсидії, отримання пенсій та соціальну допомогу

У ТЦ «Епіцентр», що на вулиці Стрийській, 30 у селі Сокільники біля Львова відкрили новий центр вакцинації. Людей щепитимуть вакцинами Pfizer та AstraZeneca. На місці працюватимуть будуть дві медичні бригади. Зокрема, у будні дні з 11.00 до 17.00, а у вихідні – з 10.00 до 15.00 год.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!