СБУ звинувачує власників заправок ОККО у фінансуванні тероризму

4208 0
У компанії заявляють, що не мають жодного стосунку до АЗС, які працюють на тимчасово окупованих територіях.
фото прес-служба компанії

фото прес-служба компанії

Співробітники Служби безпеки України повідомляють, що викрили схему фінансування окупаційних адміністрацій на територіях тимчасово непідконтрольних Україні, через незаконне функціонування мережі автозаправних станцій «ОККО», які входять в ПАТ «Концерн Галнафтогаз», передає прес-центру СБУ.

Правоохоронці зазначають, що «Галнафтогаз» організував схему зі збереження контролю над АЗС на території ОРДЛО та Криму – разом щонайменше 19 станцій, управління якими здійснювали материнські структури, а податки надходили до бюджетів окупаційної влади.

«Під час проведення обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання фігурантів провадження співробітники СБУ виявили печатки фірм, на які оформлювались зазначені АЗС, а також документи та комп’ютерну техніку, що підтверджують протиправну діяльність», – заявляють в СБУ.

Читайте також: ОККО планує збудувати у Львові АЗС без персоналу

Водночас в «Галнафтогазі» наголошують, що компанія не працює на тимчасово окупованих територіях з 2014 року.

«Наші автозаправні комплекси на території т. зв. "ДНР" були розграбованими, а в деяких випадках знищеними, і ми втратили повний контроль над ними. Доля цих АЗК – із об’єктивних причин – залишається для нас невідомою», – йдеться в заяві концерну.

При цьому, у компанії кажуть, що, згідно з українським законодавством та відкритими публічними реєстрами, вони спільно з міжнародним інвестиційним фондом ADM Capital надалі залишаються власниками цих автозаправних комплексів, які придбали чи збудували до подій 2014 року.

«АЗК ОККО, які були розташовані в Криму, ще у 2014 році передані в оренду іншій компанії. "Концерн Галнафтогаз" припинив постачання пального та інших супутніх товарів для цих АЗК, а також більше не забезпечує їх функціонування. При цьому хочемо наголосити, що ми нікому не надавали права (ліцензії) використовувати ТМ "ОККО" на території АР Крим у будь-який спосіб», – додали у «Галнафтогазі».

Читайте також: На Львівщині хочуть збудувати конкурента «Буковелю»

Президент компанії Віталій Антонов висловив припущення, що обушки пов’язані з «просуванням "проривних ідей" як маркетингової стратегії».

Наразі триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження передбаченого ч.3 ст. 110-2 ККУ «Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!