Обставини блокування автодоріг на Львівщині з’ясовуватиме поліція

2408 0
За фактами блокування заїзду-виїзду на автодорогах біля пунктів пропуску на українсько-польському кордоні на Львівщині відкрито кримінальні провадження.
фото: варта 1

фото: варта 1

Як інформує відділ комунікації поліції Львівської області, провадження порушено через перекриття місцевими жителями з 10:00 4 липня до ранку 5 липня трас у Шегинях (Мостиський район), Раві-Руській (Жовківський район) та Краківці (Яворівський район).

Провадження відкрито за ч.1 ст.279 КК України (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей, або настання інших тяжких наслідків). За це передбачено штраф, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Станом на 9:00 5 липня всі пункти пропуску на території Львівської області відновили роботу у звичному режимі, автодороги повністю розблоковано.

Нагадаємо, учора, 4 липня, на Львівщині мешканці заблокували дорогу у Грушеві, де є пункт пропуску з Польщею. Зранку там перекрили дорогу 10 автомобілів. У такий спосіб люди висловлювали своє невдоволення через тимчасові зміни в перетині кордону. Адже від учора майже на місяць Польща призупинила малий прикордонний рух для українців.

До таких же дій вдалися і люди в Раві-Руській та Шегинях, там мешканці безупинно ходили по пішохідному переході, блокуючи рух транспорту. У Раві-Руській автомобіль на польській реєстрації, намагаючись прорватися через протест, в’їхав у натовп людей, постраждало троє чоловіків.

Додамо, відновити малий прикордонний рух Польща обіцяє 2 серпня.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!