Обстріл Запорізької АЕС завдав шкоди станції, але радіація в нормі, – МАГАТЕ

1022 0
Пошкодження на станції можуть вплинути на роботу трьох датчиків.
Запорізька АЕС/Фото: з відкритих джерел

Запорізька АЕС/Фото: з відкритих джерел

У Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) заявляють, що обстріл у суботу, 6 серпня, поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) завдав певної шкоди, але радіація на нормальному рівні. Про це повідомив 9 серпня генеральний директор агентства Маріано Ґроссі, йдеться на сайті МАГАТЕ.

«На основі інформації, наданої Україною, експерти МАГАТЕ оцінили відсутність безпосередньої загрози ядерній безпеці внаслідок суботнього інциденту», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Міста мають знати, що робити, якщо ракета влучить у ТЕЦ, – експерт

В МАГАТЕ додали, що російський обстріл 6 серпня пошкодив зовнішню систему електропостачання станції, стіни, дах і вікна в зоні сховища відпрацьованого ядерного палива і кабелі зв'язку, які є частиною його системи радіаційного контролю. Це може вплинути на роботу трьох датчиків.

Нагадаємо, що радниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів Лала Тарапакіна повідомляла, що наслідки аварії на Запорізькій АЕС можуть бути вдесятеро потужніші, ніж на ЧАЕС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!