Обираю Львів: найбільш популярні туристичні маршрути

5577 0
За інформацією управління туризму Львівської міської ради, в 2015 році місто Лева відвідало майже 2 мільйони туристів. Які найбільш популярні маршрути у місті серед мандрівників дізналося Tvoemisto.tv.
Фото: www.lvivpost.net, kosholka.blogspot.com, vsitury.com.ua, tcb.vn.ua

Фото: www.lvivpost.net, kosholka.blogspot.com, vsitury.com.ua, tcb.vn.ua

Як розповів Tvoemisto.tv львознавець та екскурсовод Ігор Лильо, є чотири найбільш популярних маршрутів серед туристів.  Мандрівники прагнуть побачити саме місто, тож оглядова екскурсія Львовом є однією зі затребуваніших. Потім – нічна екскурсія містом. Полюбляють туристи також відвідувати дахи, з яких відкривається панорама міста, та підземелля Львова.

У туристичній компанії «Тур Де Львів» Tvoemisto.tv розповіли, що Львів поділений на галузі, й саме з акцентом на них полюбляють екскурсії як українці так і поляки. Тож найпопулярніший маршрут – це австрійська частина міста, яка охоплює центр Львова, архітектурні пам’ятки 17-19 століття, а також Палац графів Потоцьких. Полюбляють мандрівники й львівські галереї та музеї, тож якщо прагнуть бути ближче до мистецтва, то обирають такий маршрут.

Читайте також: Львів святкує. Скільки туристів відвідали місто на Різдво?

«Не оминають туристи і замки Львівщини. Так, окрім міста вони хочуть побувати в Золотій Підкові. Популярний маршрут Львів - Жовква – Крехів. Він включає в себе три замки: Високий замок, замок Жолкевських, а також Василіянський монастр в Крехові. Згодом група повертається до міста Лева», - розповідають в «Тур Де Львів».

Якщо мандрівники обирають тур, то вони, як правило, хочуть поєднати Львів і заміські екскурсії. Тож популярним також є спільний тур Львовом та Закарпаттям.

«Також затребуваною є автобусна екскурсія. Вона охоплює ті об’єкти, які не розміщені в центральній частині міста. Таким чином, турист має змогу відвідати Високий замок, Святоюрську гору, а також Личаківське кладовище», - розповідають у фірмі.

Читайте також: Львів планує налагоджувати туристичні зв’язки з Аргентиною

Відомий у Львові екскурсовод Петро Радковець розповів Tvoemisto.tv, що потрібно говорити не про туристичні маршрути містом, а про теми, які цікавлять туристів, адже відповідно до них і проводиться екскурсія.

 «Наша екскурсія – це швидше розмова про Львів. Одніє з найпопулярніших тем для туристів є середньовічний Львів. Екскурсія включає в себе площу Ринок та прилеглі вулиці. Не оминають мандрівники і кнайпи міста. Ця екскурсія цікава для людей, які хочуть розважитись. Вона включає в себе такі заклади як «Криївка», «Будинок Легенд», «Масонська ложа» та інші», - розповідає екскурсовод.

Петро Радковець зізнається, що окрім центральної частини міста, проводив туристам й екскурсію районами. Тоді вони відвідували Сихів, Кастелівку, Новий Львів та інші.

«Цікавий для туристів і Львів Княжої доби. Він включає в себе храми 13 століття: церква святого Миколая,костел святого Івана Хрестителя, костел Марії Сніжної (нині церква Матері Божої Неустанної Помочі), площа Старий Ринок й паралельні до неї вулиці», - розповідає Петро Радковець.

Нагадаємо, що раніше Tvoemisto.tv дізналося, як виглядає турист у Львові 2015. Тоді, найбільш привабливим місто було для поляків, проте приїжджали люди і з Німеччини, США й Туреччини. З усіх приїжджих самостійно оглядає місто 85,5% українських туристів та 84,4% іноземців.

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!