«Очікуємо хороших новин щодо ППО». Зеленський провів тривале засідання Ставки

740 0
Президент зазначив, що найближчими тижнями Україна очікує хороших новин щодо ППО та ПРО.
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський у суботу, 5 листопада, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, яке тривало упродовж трьох годин. Глава держави заявив, що найближчими тижнями очікує хороших новин щодо ППО та ПРО.

Джерело: вечірнє звернення президента

«Окремо розглянули протидію ракетному та дроновому терору – вже є доволі значні результати у цьому, процент збиття став більшим, але ще є над чим працювати. Маємо забезпечити повний захист українського неба і будемо робити для цього й надалі все можливе і неможливе.

Найближчими тижнями очікуємо хороших новин щодо ППО та ПРО для України», – сказав Зеленський.

Читайте також: Президент Ізраїлю сказав, чому вони не відправляють Україні системи ППО

За його словами, засідання Ставки у суботу було досить тривалим, три години. Відтак, дуже детально проаналізували ситуацію на передовій на всіх напрямках, також йшлося про енергетичний фронт та ситуацію на кордонах. Зеленський зазначив, що Україна знає, до чого готується агресор, тому «будемо відповідати й далі звільняти нашу землю».

Також на засіданні розглядалося питання постачання Силам оборони техніки, боєприпасів, зв’язку, зимових речей.

Нагадаємо, на попередньому засіданні Ставки верховного головнокомандувача 3 листопада порушувалися питання відновлення критичної інфраструктури та зміцнення системи протиповітряної оборони.

Додамо, що Сполучені Штати пообіцяли надати Україні загалом вісім систем протиповітряної оборони NASAMS, а дві з них будуть розгорнуті в Україні вже незабаром. Також Франція передасть Україні зенітні ракетні комплекси малої дальності Crotale. 

Юлія Осим

 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!